İnşaatlarda işçi ölümleri devam ediyor. İstanbul Mecideyeköy'de asansör faciası sonucu 10 işçinin ölmesinin ardından işçi ölümleri devam ediyor. Daha önce işçi ölümleri yok muydu diyeceksiniz. Evet vardı ama maalesef ülkemizde birden çok can kaybı yaşanınca konu kamuoyun gündemine geliyor, eksiklikler konuşuluyor.

Dün Zonguldak, Konya, Kırşehir, İstanbul'un Beylikdüzü ve Kartal semtlerinde yaşanan kazalarda 5 işçi hayatını kaybetti.

KEMERİ YOKTU


Beylikdüzü'ndeki bir inşaatta kalıp ustası olarak çalışan 23 yaşındaki Metin Boğmalık, 15 katta vince malzeme yüklemek isterken dengesini kaybederek düştü. Eğer Metin'in en pahalısı 250 TL olan emniyet kemeri olsaydı, düşmeyecekti.

KAMYONUN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Bir diğer kaza İstanbul Kartal'da yaşandı. 8 katlı inşaatın en üst katından vinç yardımıyla aşağıdaki kamyona kalas indirmeye çalışan 49 yaşındaki Ahmet Çakmak, dengesini kaybederek aşağıdaki kalasların yüklendiği kamyona düştü. Ahmet Çakmak olay yerinde yaşamını yitirdi.

3. KATTAN DÜŞTÜ

Konya'da da bir inşaatın 3. katında sıva yapan Kıyas Kahraman (47) dengesini kaybederek düştü. Kahraman olay yerinde yaşamını kaybetti.

3 ÇOCUĞU VARDI


Zonguldak'ta da 3 katlı bina inşaatının 2’nci katında çalışırken dengesini kaybederek düşen 3 çocuk babası 45 yaşındaki Mehmet Albayrak, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI

Kırşehir merkezde TOKİ inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan ve ambulans helikopter ile Kırşehir’den Kayseri’ye gönderilen 19 yaşındaki Serkan Aydın, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.