Torba Yasa nedeniyle madenler üretimi durdurmaya başladı. Yasanın yürürlüğe girdiği günden bu yana şimdiye kadar bin 200 işçi işsiz kaldı.

İşten çıkartılan madencilerin bır kısmı bugün Valilik önünde toplandı. İşçiler, oturma eylemi yaparak baretlerini yere vurdu. 'Zonguldak uyuma madencine sahip çık', 'İşçi burada vekiller nerede?', 'Vali buraya' sloganları atan madenciler, Vali Ali Kaban ile görüşmek için Valilik binasına girmek istedi. Ancak Valiliğin giriş kapısında önlem alan çevik kuvvet ekibi madencilere izin vermedi.

Daha sonra polis, işçilerin içinde seçilecek temsilcilerin Vali ile görüştürüleceğini söyledi. 14 kişilik bir heyet oluşturuldu ve vali ile görüştürüldü.

8 yıldır maden işçisi olduğunu söyleyen 32 yaşındaki Abdullah Tiryaki, oğlunun okula başlayacağını ve ihtayaçlarını alamadığını söyledi. 9 yıldır madende çalışan 37 yaşındaki Şenol Demirtaş da yırtık ayakkabısını göstererek 3 çocuğu olduğunu ve onlara harçlık veremediğini söyledi ve ekledi, "Benim kırılmadık yerim kalmadı. Parmaklarım kırıldı, omuzum, dizim çatladı. Kömürün altında ezildi. Ama madende çalışmak istiyorum. Başka elimizden bir iş gelmiyor. Zonguldak'ta başka iş yok."