Devletin denetleyici kurumları artık bu konuda çok sıkı.

Firmaların iş güvenliği mevzuatına uyup uymadığı konusunda taviz vermeden pür dikkat denetlemeler ve baskınlar yaparak büyük meblağlı maddi para cezaları kesiyorlar.

Çalışma bakanlığı iş güvenliği kavramının geçiş döneminde esnek ve anlayışlı davrandı ama artık geçiş dönemi sona erdi bundan sonra oluşacak ihmallerde şirketiniz çok üzülebilir.

Eğer henüz bir iş güvenliği uzmanınız yoksa ve bir osgb firmasıyla anlaşmadıysanız işe önce işyerinizin-şirketinizin risk analizini ölçtürerek başlamalısınız.

Risk analizi raporları kısaca işyerinizde oluşabilecek kazaların ve ihmallerin önceden tespiti ile oluşturulan raporlardır.

Risk analizi raporları ortalama 12 günlük bir sürede tamamlanır. Buna, işyeri sahanızın büyüklüğüne ve yapılan işe bağlı olarak gerçekleştirilen 2-3 günlük saha gezileri de dahildir.

Risk analizleri sayesinde;

-İşyerinizde oluşması muhtemelen kazaları önceden tespit edip önlemini alırsınız.

-Oluşması muhtemel iş kazalarıyla meydana gelecek iş gücü ve iş günü kaybı gibi maddi sorunlar da canınızı sıkmaz.

-Şirketinizin imajını büyütürsünüz

-Çalışanlarınız daha verimli ve motive çalışır

İnsan hayatı ihmal edilecek bir şey değil, bu konuda hepimiz çok hassas olmalıyız. Çalışanlarımız aynı zamanda birer anne ve baba onlarında sevenleri ve bekleyenleri var. İş güvenliği insani bir haktır.

Çalışanlarınızın refah ve rahatları yaptığınız fedakarlıklar uzun vadede size rahat bir vicdan olarak geri dönecektir.

Unutmayın iş güvenliği şakaya gelmez !