Aykut Polatlı - Büyükşehir önünde toplanan kitle adına açıklama yapan Şanlı grev için beklenen tarihi açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan toplu sözleşme krizi nedeniyle belediye personeli 23 ya da 24 Temmuz'da greve çıkıyor. 
Toplamda 3 bin 600 İZENERJİ çalışanını ilgilendiren süreçte Büyükşehir Belediyesi'nin teklif edilen ücretleri kamuoyuyla paylaşmasının ardından sendikadan grev resti geldi. Uyarı için bir günlük iş bırakma kararı alan DİSK'e bağlı İZENERJİ çalışanları alanlara çıkarak bu kararlarını eyleme geçirdi. İZENERJİ işçilerine Genel-İş Sendikası'na bağlı çalışanlar da destek verince belediyede şoförler hariç binlerce emekçi iş bıraktı.
DİSK'in çağrısı ile Basmane Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Büyükşehir Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. 'Zafer emekçinin olacak', 'Direne direne kazanacağız' sloganlarıyla yola koyulan işçiler Gazi Bulvarı'nda akan trafiğe rağmen eylemlerini sürdürdü. Bulvar üzerinde bir süre oturma eylemi yapan emekçilere seyir halindeki araçlardan da kornalarla destek geldi.