İzmir ve İstanbul, Türkiye’nin en büyük kentlerindendir. İstanbul, ticaret ve sosyal hayat kategorisinde merkezi özelliklere sahiptir. Birçok ilden bu metropol şehrimize otobüs seferleri düzenlenmektedir. Turizm ve eğitim sektörünün başkenti olan İstanbul, en kalabalık şehirdir. Öğrenci sezonunda veya turizm sezonunda, İzmir-İstanbul arası yolcu taşıma kapasitesi yükselmektedir. İzmir ve İstanbul arası 564 km’dir. Bu aradaki mesafeyi otobüsler 8 saat 42 dakikada kat etmektedir. Bütün otobüsler konforlu ve son modeldir. Bu nedenle yolculuğun konforlu geçmesi konusunda herhangi bir tereddüdünüz olmasın. İzmir - İstanbul otobüs seferleri Ulaştırma Bakanlığı’nın izni ile ve TÜRSAB’ın yetkilendirmesiyle gerçekleştirilmektedir.


Online Bilet Kesme İşlemi

İzmir’de, İstanbul’a sefer düzenleyen 13 firma vardır. Otobüs bileti kesme işlemi için, internete girmek yeterlidir. Nereden nereye kısımlarını doldurduktan sonra, istediğiniz firmadan, İzmir – İstanbul arası otobüs seferi için tercih yapabilirsiniz. Otobüsler hareket etmeden 15 dakika önce otobüste bulunmanız gerekir. Bagaj ve biletle ilgili sorunlar meydana gelebilir. Beklenmeyen bu gibi durumlar nedeniyle, otobüsü kaçırabilirsiniz.


Rahat ve Konforlu Otobüsler

Eski yazıhaneden bilet kesme işlemleri artık tarih oldu. Yazıhane aramadan, internetten online İzmir İstanbul otobüs bileti kestirebilirsiniz. Bu sitelerden bilet kestireceğiniz zaman, istediğiniz firmayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca, cam kenarı gibi tercihleri de yapabilirsiniz. İzmir-İstanbul otobüs bileti kategorisindeki hizmetler, yaz kış devam etmektedir. 24 saat yolculuk hizmetleriyle, istediğiniz zaman, İzmir ve İstanbul arasında yolculuk yapabilirsiniz. Uçak ve tren gibi ulaşım araçları hızlı olsa da ‘abi bi kenara çeker misin?’ diyemezsiniz. Bu nedenle yolcu otobüsüyle yolculuk yapmak daha güvenlidir. Son model özellikleriyle tercih edilen bu otobüsler, özel süspansiyon özelliklerine sahip. Havalandırmalı ve klimalı olan yolcu otobüslerinde internet seçeneği de var.


Hizmet Kalitesi

Yolculuğun mükemmel geçmesi için, İzmir ve İstanbul arasında çalışan bütün firmalar, en iyi hizmet için yarışmaktadır. Şoför ve muavinin tavırları, aracın konforu, internet seçeneği ve ikramlar, yolcuların tercih ederken dikkat ettikleri kriterlerdir. Kaliteli hizmet veren bütün firmalar, özellikle tercih edilmektedir. 50-74 lira arasında değişen İzmir ve İstanbul arası yolcu otobüs biletleri fiyatları, hizmet kalitesine göre değerlendirilmektedir. Huzurlu ve rahat bir yolculuk gerçekleştirmek için, hizmet kalitesi yüksek firmalar tercih edilmektedir. Dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler ise fiyat kategorisini daha fazla değerlendirmeye almaktadır. Sonuçta, İzmir ve İstanbul arasında yolculuk yapacaksanız, eskisi gibi eski otobüsleri göremezsiniz. Nostaljik otobüslerin tamamen hurdalığa kalktığı günümüzde, konforlu ve modelli otobüslerle çalışmayan firmalar, bu sektörde tutunamamaktadır. Firmalar gerek otobüs temizliği olsun ve gerekse otobüs bakım işlemleri olsun, her zaman bakımlı araçlarla yola çıkmaktadır.