Emniyete girişi öncesinde basın mensuplarının karşısına çıkan, son görev yeri İstihbarat Şube Müdürlüğü olan emniyet amiri  İsmail Arslan,  “Kaçak falan değiliz, firar değiliz. Şark hizmeti çıktığı için ev tutmaya gitmiştim. Çağırdılar geldim. 11 yıldır devletin okullarında okudum, devlet terbiyesiyle büyüdüm. Devletim ‘gel’ dedi geldim” diye konuştu.

Küçükçekmece’de İETT otobüsüne yapılan molotof saldırısı sonucu hayatını kaybeden ve Esenler’de İETT otobüsüne yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden Sibel ve Sinem Özkan kardeşleri hatırlatırken gözleri dolan Arslan, “PKK örgütü tarafından molotoflanan İETT otobüsünün yakılması sonucu, gelinlik giyemeden şehit olan kızlarımızın katillerini yakaladığımız için ödül vermek için çağırdılar galiba. Bu ödül benim için madalyadır. Madalyayı almaya gidiyorum” dedi.

Arslan “Yıllarca belimizde taşıdığımız gururla taşıdığımız kelepçeyi, biraz da bileğimizde taşıyalım. Başım gözüm üstüne” şeklinde konuştu. Basın mensuplara açıklamasının ardından Vatan Emniyet binasına kimliğini göstererek giriş yapan Arslan’ın, teslim olurken de duygulandığı görüldü.