Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, et kaçakçılığı ile ilgili açıklamalar yaptı. Kaçakçılık konusunda son teknolojiyi kullandıklarını belirten Bakan, ancak bazılarının etleri vücuduna sararak gümrükten geçtiğini bunun da cihazlar tarafından belirlenemediğini söyledi.

Gürcistan'a giden bazı kişilerin oradan kırmızı eti alıp vücuduna sardığını ve ülkeye soktuğunu söyledi. Gürcistan'a etin kilosunun 5 TL, Türkiye'de ise 40 TL olduğunu belirten Bakan, Gürcistan'a kimlikle girildiğini ve bu şekilde et getirerek kişilerin para kazandığını anlattı.
 

Çocukları valizlerde kaçırıyorlar


Küçük çocukların son günlerde sınır kapılarından valizlerle kaçırılmaya çalışıldığını da belirten Bakan, bu çocukların büyük kısmının da FETÖ'den yargılanan kişilerin çocukları olduğunu söyledi. Bakan, otobüslerin üst bagajlarında da göçmen kaçaklığını yapılmaya çalışıldığını anlattı.


Uyuşturucuda ilginç yöntem


Başka bir ilginç kaçakçılık yönteminin de uyuşturucuda yaşandığını belirten Bakan, kaçakçıların kargo ile elbise gönderdiklerini ve elbiseye uyuşturucuyu emdirdiklerini söyledi. Elbisenin suya basılmasından sonra uyuşturucunun ortaya çıktığını belirten Bakan, alan kişinin bunu tekrardan kurutup uyuşturucu olarak kullandığını da anlattı.