Karadeniz gezisine giden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri dönüş yolunda kaza yaptı. Sivas Şarkışla'da meydana gelen kazada 59 kişi yaralandı. Yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazanın oluş şekli ile ilgili ise henüz net bir açıklama yapılmadı.

Kaza bugün saat 09.00 sıralarında Şarkışla- Pınarbaşı karayolu 6'ıncı kilometredeki Cemel Köyü girişinde meydana geldi. Karadeniz gezisinden dönen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerini taşıyan, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 06 KA 6144 plakalı yolcu otobüsü, henüz bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak yolun sağ tarafındaki şarampole devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre otobüsteki öğrenci ve otobüs personeli 57 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye aracı, AFAD ekibi, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yaralılar ambulanslarla Şarkışla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Araç içinde sıkışan bazı öğrenciler ekiplerin yaptığı çalışmanın ardından çıkarıldı. Yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YARALI SAYISI 59 OLARAK AÇIKLANDI

Şarkışla ilçesi yakınlarında şarampole devrilen otobüsün şoförünün Bünyamin Sökmen olduğu anlaşıldı.. Kaza yapan otobüs içerisinde 57 öğrenci ve 2 otobüs görevlisi olmak üzere toplam 59 kişinin yaralandığı belirtildi. Bu kişilerin tamamı hastanelere sevk edildi. Bir kısmı ayakta tedavi edilirken, yaralılardan 12'si Sivas'ta bulunan hastanelere 2'si ise Kayseri'ye sevk edildi.

AMBULANS HELİKOPTERLE SEVK EDİLDİ

Kaza nedeni ile beli kırılan ve durumu ağır olan öğrenci Burhan Bahadır için Sağlık Bakanlığı'nın ambulans helikopteri devreye girdi. İlçeye gelen helikopter Şarkışla Devlet Hastanesi bahçesine indikten sonra yaralı öğrenciyi alarak Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü.

Önce kaza yerine giderek çalışmaları takip eden, ardından hastaneye gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi alan Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, öğrencilerin 2 otobüsle geziden döndüklerini ve bir otobüsün kaza yaptığını, ölü olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Öğrenciler Karadeniz gezisinden dönerken, Cemel beldesini geçtikten sonra otobüslerden biri şarampole yuvarlandı. Toplamda içerisinde 59 yolcu var. 2'si otobüs görevlisi. Bunların içerisinde yaralılardan 14'ü çeşitli hastanelere sevk edildi. Öğrencilerimizden biri hava ambulansı ile Kayseri'ye götürüldü. Diğerlerinin gerekli tetkikleri yapıldı. Burada olanlar ile ilgili ciddi bir sıkıntı yok. Ölüm yok. Öğrencilerin durumunu takip ediyoruz."

Kazanın oluş şekli ile ilgili netlik bulunmadığını belirten Kaymakam Gül, "Şoförün söylediğine göre lastik patlamış. Öyle olup olmadığı tahkikat neticesinde belli olacak" diye konuştu.

Şarkışla Devlet Hastanesi'nde tedavisi yapılan otobüs şoförü Bünyamin Sekmen ise normal giderken otobüsün birden şarampole devrilerek yan yattığını söyledi. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.