Adana'da kendini terk eden eşi 26 yaşındaki Altun Tatlı'yı çalıştığı bardan çıkartmak isterken tabancayla rastgele ateş eden 43 yaşındaki Ümmet Tatlı'nın silahından çıkan kurşunun isabet etmesiyle hayatını kaybeden seyyar satıcı 46 yaşındaki Haluk Kardaşlar'ın cenazesi toprağa verildi.

Olay, merkez Seyhan İlçesi Kuruköprü Mahallesi'nde dün saat 20.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, biçerdöver operatörü Ümmet Tatlı, 5 yıl önce çalışmak için gittiği Tokat'ın Zile İlçesi'nde Altun Tatlı ile tanıştı. İlk evliliğinden 5 çocuğu olan Ümmet Tatlı, Adana'ya getirdiği genç kız ile evlendi. Mevsimlik işler yapan Ümmet Tatlı, eşinden barlarda çalışıp, para kazanmasını istedi. Eşinin baskısıyla barlarda garson olarak çalışmaya başlayan ve 'Gözde' takma adını kullanan Altun Tatlı, bir ay önce evini terk etti. Eşinin eve dönmesini isteyen Ümmet Tatlı, akşam saatlerinde Altun Tatlı'nın çalıştığı bara gitti. Eşinin kolundan tutup dışarı çıkarmak isteyen Ümmet Tatlı ile bar sahibi Eyüp Şanlı arasında tartışma çıktı. Üzerindeki tabancayı çıkartan Ümmet Tatlı, havaya ateş etti.

BİR KURŞUN DA SEYYAR SATICIYA

Eşi Altun Tatlı'yı alıp dışarı çıkmak isteyen Ümmet Tatlı, arkasından kimsenin gelmemesi için de bir kez daha tetiğe dokundu. Bu sırada geçimini barın önünde kaynamış nohut satarak sağlayan 2 çocuk babası Haluk Kardaşlar, tek kurşunla yüzünden vuruldu. Şüpheli kaçarken ağır yaralanan Kardaşlar, götürüldüğü hastanede yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı.

SIĞINMA EVİNE YERLEŞTİRİLDİ

Haluk Kardaşlar'ın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Serseri bir kurşunla yaşamını yitiren Kardaşlar'ın cenazesi Buruk Mezarlığı'nda toprağa verilirken Altun Tatlı, eşinin kendisini de öldüreceğini söyleyerek polisten yardım istedi. İfadesi alınan genç kadın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı kadın sığınma evine yerleştirildi.

Polis, kaçan katil zanlısı Ümmet Tatlı'yı yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.