Kendisine şiddet uygulayan eşi 24 yaşındaki Veysi Oral'dan 10 ay önce boşanan 22 yaşındaki Dilek Kanyılmaz, ailelerin araya girmesi ve 2.5 yaşındaki kızının babasız büyümemesi için, bir daha böyle davranmayacağı sözü üzerine Buca Gediz Mahallesi'ndeki evine geri döndü. Gece çift arasında, ayrı yaşadıkları dönemle ilgili tartışma çıktı. Bu sırada Veysi Oral, iddiaya göre eşinin üzerine, mutfakta tencere içerisinde duran kızgın yağı döküp kaçtı. Dilek Kanyılmaz, hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.

Sürekli şiddet gördüm

Boşandığı eşi Veysi Oral'ın bazen yüzüne yumruk attığını, bezen kolunda sigara söndürdüğünü, bacağından tornavida ile yaraladığını öne süren Dilek Kanyılmaz şunları anlattı:

"Ben yatmaya gitmiştim, o sırada eşim tencerede yağı kızdırmış, beni çağırdı. Bana ayrıyken gezmek için Çankaya'ya gidip gitmediğimi sordu. Ben de 'hayır' dedim, yeminler ettim. Ondan sonra inanmadığını söyleyip yağı üzerime döktü. Eşimden sürekli şiddet gördüm. Ayrılıp tekrar biraraya geldik, her seferinde şiddeti daha da arttı. Ailelerin araya girmesiyle tekrar barıştık. Gözlerimi de eşim yumruk atarak morarttı. Boşanmadan önce koruma talebinde de bulunmuştum."

Yağ kazayla döküldü

Olaydan iki gün sonra polise teslim olan Veysi Oral ise ifadesinde, tavada yumurta yaptığı sırada, içerisindeki yağın kazayla eşinin üzerine döküldüğünü söyledi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Oral tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Uzun süre hastanede yatan talihsiz kadın ise, tedavisi tamamlandıktan sonra annesiyle yaşadığı eve gönderildi. Dilek Kanyılmaz, mahkeme kararıyla koruma altına da alındı.

Olayı soruşturan savcı, tutuksuz sanık Veysi Oral  hakkında 'Tehdit, kötü muammele ve yaralama' suçlarından 2.5 yıl ile 8 yıl arasında hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.