İstanbul’un yatırım değeri en yüksek ilçelerinden biri olan Kartal’da projesi olan 5 gayrimenkul firmasının oluşturduğu Kartal Bölge Platformu çalışmalarına başladı. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün de katıldığı basın toplantısında, DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H.İnanç Kabadayı, Metsan Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu ve İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes hazır bulundu. Platform, ilçede gerçekleştireceği etkinliklerle ve iletişim çalışmalarıyla Kartal’ı dünyaya tanıtacak.

İstanbul’un yatırım değeri en yüksek ilçelerinden biri olan Kartal, ulaşım imkânlarıyla, doğal güzellikleriyle ve sınırları içinde yer alan yeni inşaat projeleriyle Türkiye’nin yaşam kalitesi en yüksek ilçelerinden biri olmaya aday. Türkiye’nin önde gelen 5 gayrimenkul şirketinin bir araya gelerek oluşturduğu Kartal Bölge Platformu, çalışmalarını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün de katıldığı basın toplantısında, DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H.İnanç Kabadayı, Metsan Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu ve İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes hazır bulundu. Anadolu Yakası’nın merkezi Kartal olacak Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, basın toplantısında yaptığı konuşmada ilçenin potansiyelini fırsata çevirdiğini söyledi. Öz, “Kartal, potansiyellerini fırsata çeviriyor, kentsel dönüşümün fiziksel, sosyal ve ekonomik boyutunu yani Kartallıları düşünerek dönüşüyor. Belediye olarak yaşanan tüm gelişmelerle ilgili halkımızı bilgilendiriyoruz. Halkımızın, yatırımcılarımızın ve çözüm ortaklarımızın fikrini almadan yol almıyoruz. Planlarımızı halkla ve yatırımcı ile birlikte yaptık. Bütün bürokratik engelleri kaldırıyoruz. Sözleşme taslağı hazırladık. Yatırımcının ve mülk sahibinin haklarını koruduk, tapu sorununu çözdük. Deprem Dönüşüm Müdürlüğü ile kentsel dönüşümün önünü açtık. Dönüşümü sadece fiziksel dönüşüm olarak düşünmemek gerekir. Sosyolojik dönüşüm için belediyemizin Tasarım, Araştırma ve Katılım yani kısaca TAK Kartal ile Kartal’ın geleceğini planlıyoruz. Bundan böyle Kartal Bölge Platformu ile birlikte Kartal’ı yüceltmek, Anadolu yakası merkezi yapmak hedefimizdir” dedi.

Kartal’ın geleceği parlak


Kartal Bölge Platformu üyelerinden DAP Yapı, ilçenin geleceğine inanıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi: “İstanbul’un şu anda yatırım değeri en yüksek bölgesi kuşkusuz Kartal. Kartal’ı ve çevresini bu denli değerli kılan etkenler var. Her şeyden önce bölgenin yanı başında Sabiha Gökçen Havalimanı var. Bu sayede dünyaya erişim çok kolay. Türkiye’nin büyük şirketlerinin yönetim yerleri Kartal ve çevresinde. İş dünyasının yanında, markalı konut projelerinin merkezi de Kartal oldu. İnsanlar Kartal’dan sadece yatırım yapmak için değil, ailesiyle birlikte yaşamak için de ev satın alıyorlar. Bugüne kadar yapılan ve planlanan yatırımlarla beraber Kartal’da fiyatlar katlanarak artıyor. Kartal ve bu bölgede gayrimenkul alımı, rekor prim oranıyla kazançlı yatırıma dönüşüyor. Bölgedeki gelişmelere baktığımızda Kartal’ın ve çevresinin hem bugününün, hem de yakın geleceğinin parlak olduğunu söyleyebiliriz.”

Kartal, toplu ulaşımın aktarma merkezi

Platformun bir diğer üyesi DKY İnşaat ise, Kartal’daki ulaşım alt yapısının bölgenin değerine değer kattığı düşüncesinde. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “ Kartal’a ve çevresine son 10 yılda toplu ulaşım ve alt yapı konusunda büyük yatırımlar yapıldı. Bu yatırımların da etkisiyle bölge kısa zamanda İstanbul’un gözde iş ve yaşam merkezi haline geldi. Kadıköy-Kartal arası metroyla 25 dakika. İnsanlar konuta yatırım yaparken ilk olarak toplu taşıma imkânlarına bakıyor. İstanbul’un her hangi bir merkezinden Kartal’a deniz yoluyla, kara yoluyla ve yer altından metro vasıtasıyla kısa zamanda ulaşmak mümkün” şeklinde konuştu.

Kartal, yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu

Platform üyelerinden EgeYapı Group’un Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, bölgeye olan yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığını ifade ederek, şunları söyledi: Hem endüstriye açık alanı hem modern yapılaşmaya müsait meskûn mahalleri ve hem de denize kıyısı olması sebebiyle Kartal, Anadolu Yakası’nın yaşam merkezi olmaya adaydır. Türkiye’nin dünyaya açılan kapılarından biri Sabiha Gökçen Havalimanı’na olan yakınlığı ile Kartal, büyüyüp gelişerek hem ikamet eden halkına hem de ekonomiye olan katma değerini her geçen gün artırarak yabancı yatırımcıların dikkatini çekmektedir. Kartal, gayrimenkul sektörünün yerli ve yabancı temsilcilerinin gözünde bölgenin yatırım yapılabilir modern bir merkezi olma yolunda ilerliyor. Bölgede, yabancı firmalarla gerçekleştirilen iş birlikleri ülke ekonomimize katkıda bulunarak her geçen gün yabancı sermaye gruplarının ilgisini artırmaktadır.’’

Kartal’a inşa edilecek her yapının özel olması gerekiyor


Kartal Bölge Platformu üyelerinden Metsan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu da, bölgenin mimari dokusuna vurgu yaptı. Satoğlu, “ Binlerce yıl farklı medeniyetlere merkez olmuş İstanbul’a ne yapılırsa yapılsın özel olması gerekiyor. Artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. Biz de hem mimari-tasarım anlamında hem de bilinirlik anlamında Kartal’ın tüm dünyaya tanıtılmasına projelerimizle destek oluyoruz. Her geçen gün değişen ve gelişen Kartal’da önemli olan bugün güzel görünen projeler yapmak değil, burada yaşayacak insanların ihtiyaçlarını gözeterek proje tasarlamak ve bundan 50 yıl sonra bile bölgeye kalıcı eserler bırakmak gerekiyor” dedi.

Kartal, ‘Altın Çember’in başkenti olacak

Bölge platformunun bir diğer üyesi İş GYO ise, Kartal’ın “Golden Ring” olarak tabir edilen “Altın Çember”in başkenti olacağı düşüncesinde. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Altın Çember” ve Kartal ilişkisini şu sözlerle değerlendirdi: ”Marmara Bölgesi’ni ve yapılan büyük devlet yatırımlarını ‘Golden Ring’ yani ‘Altın Çember’ olarak niteliyoruz. MIPIM’de detaylarıyla aktardığımız ‘Altın Çember’de Güney Marmara’yı ve Kuzey Ege’yi de kapsayan, büyük bir alandan bahsediyoruz. Bu alanda Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı, 3. Köprü, Çanakkale ile İzmit Körfez Geçiş Köprüleri ve İstanbul – Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı yer alıyor. Bu doğrultuda bölgede gayrimenkul sektörü için altın bir çember oluşuyor. Kartal ise bu yatırımların tam merkezinde olması nedeniyle Golden Ring’in başkenti konumunda. Kartal’a da dokunan tüm bu büyük yatırımlar sadece ulaşım kolaylığı olmaktan çıkıp önemli bir yatırım fırsatına dönüşüyor. Kartal’ın, İstanbul’un parlayan yıldızı olmasında büyük yatırımların etkisi var.” 

Cityscape’de tanıtımı yapılacak


Kartal’ın tanıtımı, dünyanın en önemli gayrimenkul etkinliklerinden Dubai Cityscape Fuarı’nda da yapılacak. Platform üyeleri, Kartal’ın bu yıl, küresel emlak sektörünün buluşma noktası olarak görülen fuara damga vuracağını düşünüyor.   Ayrıntılı Bilgi İçin; PR Ajansı Kurumsal iletişim