Dün akşam saatlerinde, Gebze'de TEM yolunda meydana gelen kazada, Ankara yönüne giden 33 F 4537 plakalı TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek UHMY63 Almanya plakalı minibüse, ardından da 34 MGY 4537 plakalı otomobile ve BL97566 İsveç plakalı otomobile çarptı. Yıllık izinlerini geçirdikten sonra Almanya'ya dönerken TIR'ın çarptığı minibüste bulunan, gurbetçi aile fertleri 35 yaşındaki Adnan, 35 yaşındaki eşi Fatma ile çocukları 10 yaşındaki Melisa, 8 yaşındaki Müslüm, 5 yaşındaki Yakup ve 6 aylık Yusuf Erdoğan yaşamlarını yitirirken, 3 kişi ise yaralandı.

6 CENAZE UÇAKLA GETİRİLDİ

Erdoğan ailesinin cenazeleri Kocaeli'nde yapılan otopsilerin ardından bugün uçakla Gaziantep'e getirildi. Kaza sonucunda tamamı ölen 6 kişilik Erdoğan ailesinin yakınları da Asri Mezarlıktaki gasilhaneye akın etti. Ailenin gözyaşlarına boğulan yakınları sinir krizleri geçirdi. Kazada yaşamını yitiren Adnan Erdoğan'ın kendisiyle aynı adı taşıyan yeğeni Adnan Demir, dayısının 20 yılı aşkın süredir Almanya'da yaşadığını ve her yıl izin alarak Türkiye'ye geldiğini söyledi. 6 hafta önce yıllık iznini geçirmek üzere Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesine gelen dayısının ailesinin dönüş yolundaki kazada can verdiğini anlatan Demir, şöyle dedi:



CENAZELER HALFETİ'YE GÖTÜRÜLDÜ

"Dayım yıllardır Almanya'daydı, eşi ve çocuklarıyla beraber 6 hafta önce buraya tatile geldi. Tatilini burada geçirdikten sonra dün sabah Gaziantep'ten, Almanya'ya dönmek için yola çıktı. Kocaeli tarafında feci bir kazaya kurban gittiler. TIR, dayımın kullandığı minibüse çarpmış, ailece yaşamlarını yitirmişler. Cenazeler bu sabah uçakla geldi. Bizim asıl memleketimiz Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Aşağı Göklü Mahallesi. Cenazeleri buradan aldıktan sonra memlekette defnedeceğiz."

Erdoğan ailesinin, cenazelerinin ikindi namazından sonra Halfeti'ye bağlı Aşağı Göklü Mahalle mezarlığında defnedilecek.

TIR SÜRCÜSÜ GÖZALTINDA

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde 6 kişinin öldüğü 3 kişinin yaralandığı trafik kazasına neden olan ve aşırı hız yaptığı ileri sürülen TIR sürücüsü Ziver Aktaş jandarmada verdiği ifadesinde, Osmangazi Köprüsü bağlantı yolunda aniden bir aracın önüne geçmesi nedeniyle aracının kontrolünü kaybettiğini iddia etti.

TEM Otoyolu Gebze Muallimköy mevkiinde meydana gelen trafik kazasında Ziver Aktaş yönetimindeki TIR karşı şeride geçerek 1 minibüs ve 2 otomobile çarptı. Kazada, Gaziantep'ten Almanya'ya dönen ailenin bulunduğu minibüsteki 6 kişi ölürken, diğer araçlarda bulunan 3 kişi ise yaralandı. Kazaya neden olan TIR sürücüsü Ziver Aktaş, jandarma tarafından gözaltına alındı. Aşırı hız yaptığı ileri sürülen şoför Ziver Aktaş ifadesinde, TEM Otoyolu Osmangazi Köprüsü bağlantı yoluna doğru yaklaşırken bir aracın önüne geçtiğini, çarpmamak için direksiyonunu kırınca kontrolü yitirip karşı şeride geçerek kazaya neden olduğunu iddia etti. Ziver Aktaş, jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek.



YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Kocaeli'nde meydana gelen kazada yaşamını yitiren, Adnan Erdoğan, eşi Fatma çocukları Müslüm, Yusuf, Melisa, Yakup Erdoğan için Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Aşağı Göklü Mahallesi Mezarlığında tören düzenlendi.

Erdoğan ailesi fertleri için ikindi namazı ardından kılınan cenaze namazına Erdoğan ailesinin akrabalarının yanı sıra Almanya'dan da gelen yakınları ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Namazın ardından cenazeler yan yana kazılan mezarlarda toprağa verildi. Erdoğan ailesinin yakınları defin sırasında gözyaşlarına boğuldu.

Adnan Erdoğan'ın amcasının oğlu olan Mehmet Erdoğan, ailenin her yıl izinlerini kullanmak için Halfeti'ye geldiklerini söyledi. Yaklaşık bir ay boyunca Halfeti'de kalan Adnan Erdoğan ve ailesinin geçen hafta sonu bir akrabalarının düğüne katıldığını söyleyen Mehmet Erdoğan, "Adnan çok efendi bir insandı. Her yıl Türkiye'ye geldiğinde iznini memleketinde geçirirlerdi. Almanya'ya 17 yıl önce gitmişti. Kendisi ve ailesinin ölümü bizim için büyük üzüntü oldu. 11 yıl önce de kamyon şoförlüğü yapan ağabeyi Müslüm Erdoğan trafik kazasında yaşamını yitirmişti" diye konuştu.