Adnan Saygun Kültür Sanat Merkezi Müdürü Nagehan Genç ve kardeşi İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Hatay'da bir apartmanda babalarından kalan 100'er metrekarelik iki dairede altlı üstlü oturuyorlardı. Bir süre kendisi de tutuklu kalan daha sonra tahliye olan kardeş Genç, ablasını evinde beklemeye devam ediyor. Ablasından uzakta tek tesellisinin kedileri 'Sakız' ile oynamak olduğunu belirten Nagehan Genç, ne kendisi ne de ablasının Mahkeme'nin iddianamede 2 Numara diye adlandırılan kişiyi tahliye edeceğini beklemediğini söyledi. Genç, "Buna karşın ablam son 15 günde yaşanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özel yetkili mahkeme ve savcılarla ilgili düşünceleri, Büyükşehir Belediyesi'ne olumlu bakışı ve Yeni yasa kapsamındaki gelişmelerden umutlanmıştı. Ancak, 17 kişinin tahliyesine rağmen ablamın cezaevinde kalacak olması beni yıktı. Başkan Aziz Kocaoğlu'nu canını bu şekilde yakmaya devam ettiler" dedi.

Genç, bu kararla kamuoyunun gözünde davanın tamamen ablasının üzerine yıkılmış gibi bir izlenim yaratıldığını belirtti, "Biz 100 metrekarelik baba evinde oturuyoruz. İhaleye fesat karıştıran birisi bu evde mi oturur? Kaçma şüphesi gerekçesiyle salmıyorlar. Nereye kaçacak? Hayatımız boyunca sadece bir kez birlikte yurdışına çıktık. Gemiyle bir hafta tatil yaptık. Anne ve babamız yok. İki kardeşiz. Benim de tutuklandığım ilk mahkeme kararından sonra evimizin yıkıldığını, evimizin kapatıldığını söylemiştim. Halen evimiz kapalı. Bu hayatta sadece ikimiz varız. Çoluk çocuk yok. Bu nedenle en çok bizim ailemiz etkilendi. Annem ve babam olsayldı bu karardan sonra ölürlerdi. Ben ablamı düşünüyorum. Ablam da cezaevinde beni merak ediyor" diye konuştu.

Ablasının duruşma çıkışında kedi özlemini dile getirmesinin bir espri veya davada tek kalma psikolojisinden kaynaklanmış olabileceğini belirten Genç, evdeki kedileri 'Sakız'ı ablasının yerine sevdiğini, oynadığını belirtti. Diğer sanıklara adli kontrol uygulanırken ablasına uygulanmamasının acısını hissettiğini belirten Genç, komplo olduğuna inandığı iddiaları ortaya atanların da aynı duruma düşmesini dilediğini söyledi.