Özellikle anne babaların çocukları için en güvenli olarak kabul ettikleri yurtlar gerçekten de son derece temiz ve kalitelidir. Ulaşım probleminin yaşanmadığı ve ülkemizdeki birçok öğrencinin okumak istediği Kıbrıs için sadece okumaya gidildiği söylenemez. Okumanın yanında tatil imkanları da bulunduğu için aynı zaman da terapi görevi de görebilir. Şehrin orta kesimlerinde yer alan Kemba Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları aynı zamanda Kıbrıs yurtlar arasında tam bir dinleme merkezi olarak da bilinmektedir. Mis gibi havası, doğası, güneşi, denizi, kumu, eğlence yerleri derken öğrencilerin üniversite için ilk tercih ettikleri yer olarak bilinir. Yurtlar merkezin göbeğinde olmadığı için servislerle çarşıya veya ormana gidilerek öğrencilere farklı saatler geçirebilme imkânları sunmaktadır. Öğrencilerin çok hoşuna gidebilecek bir den fazla oda seçme seçenekleri bulunarak herkesi memnun etme yoluna gidilmiştir. Kimi zaman tekli oda, imi zaman ikili oda veya kimi zaman da üçlü odaları tercih edebileceğinizi hatırlatmak isteriz. Her odada klima bulunmaktadır ve mutlak mertebe balkonlarda denk gelebilmektedir. Her odanın kendine özel banyosu ve tuvaleti bulunduğu için rahatlığın tadını çıkartabilirsiniz. Hem kız hem de erkek yurtlarının konaklama ücretleri nakit ödeme durumlarında çok daha uygun rakamlara gelebilmektedir.


Yavru vatan Kıbrıs’ın görüldüğü kadar ucuz olmadığını sürekli olarak giden kişiler mutlaka iyi bilmektedir. Çok öncesinden rezervasyon yapılmadığı zamanlarda yüklü faturalar ödeyebilmektesiniz. Söz konusu öğrenci olunca ve çevreye de yabancı olunca ilk tercih etmesi gereken tatbikîde kurt olmalıdır. İlk üniversite yıllarını geçirebileceği aynı zamanda ortama alışabileceği her şeyden önemlisi de evini aratmayacağı sıcak ortama sahip yere yerleşmek her şey den önce gelmelidir. Girne Amerikan üniversitesine tamamen dakikalık mesafede bulunan Kemba yurtları imkânları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Her zaman için öğrencilerin rahatlığını ve huzurunu düşünen ahlak anlayışı sayesinde sıcakkanlı bir ortam oluşturulmaktadır. Yurtta öğrencilerin sıcak havalarda serinlemesine yardımcı olabilecek açık yüzme havuzu yer alırken yanın da bir de özel dinlenme odaları mevcuttur.24 saat sıcak suyun kesintisiz olarak akması bile öğrencilerin en çok hoşuna giden özellik olarak bilinebilir. Rahat etmeyi ve sorunsuz bir uyku çekmek isteyenlerin bir numaralı tercihi olarak dağ ve deniz manzaralı odalar da mevcuttur. Yangın alarmı, sınırsız internet ve kişisel dolaplar da odadaki yerlerini almıştır. Canı sıkılanlar için özel TV odalarının da düşünüldüğünü hatırlatmak isteriz. Hızlı ulaşım sayesinde de dilediğiniz an dilediğiniz yere gidebilme özgürlüğüne sahip olmaktasınız. Ailenizin güvenle teslim edebileceği anne sıcaklığını aratmayacak niteliklerin yer aldığı yurtlar, ikinci yıl yenilenmesinde daha uygun rakamlara düşmektedir.

Okulunuz bitene kadar gönül rahatlığı ile kalabileceğini bir yurt olmasından ötürü daha sonraki yıllarda yakınlarınız için bile tavsiyelerde bulunabileceksiniz. Değişken oda fiyatları bulunan yurt için kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler oda fiyatları yanı sıra bir depozito yatırmaları gerekmektedir. Yapılan sözleşmeler her 1 yıl için geçerli olduğu için borcu olmadığı takdirde çıkış gerçekleştirirken içeride bulunan depozitosunu ger almaktadır. Bir yıl kalmanın dışında günlük veya aylık olarak öğrenci kabul edilmediğini de şimdiden hatırlatmak isteriz. Yeme içme ihtiyaçlarınızı eksiksiz ve kesintisiz olarak karşılayabileceğiniz Kemba öğrenci yurtları belki de şua ana kadar görmüş görmemiş en kaliteli yurt olarak aklınızda kalmayı başarabilecektir. Ödeme şekilleri fiyatlar hakkında bilgi verecek olur isek senede 2 sefer ödeme yaptığını belirtmek isteriz. Tek kişilik odalar 2.000 pount sterling iken, 2 kişilik oda kişi başı fiyatı ise 1.200 pount sterlig olarak belirlenmiştir. İlk yarı parasını girişte vererek diğer kalan kısmını ise şubat ayında ödemektesiniz. Sistem bu şekilde ilerleyerek yılsonunda memnun kalmanız durumunda tekrardan yeni bir sözleşme yapılır ve ödemeleriniz indirimli bir şekilde hesaplanır. Bir otelde kalmaktansa böylesine keyifli bir yurtta zaman geçirmek hem güvenli, hem ekonomik, hem de son derece ayrıcalıklıdır diyebiliriz. Kendini özel hisseden ve sadece okulunu ve psikolojik durumunu düşünen öğrencilerin en fazla rahat ettiği bir yurttur.

Kemba öğrenci yurtları Girne Amerikan Üniversitesine çok yakın bir konumdadır. Sizde aşağıdaki bağlantıya tıklayarak yurt hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz:

http://www.kibrisyurtlar.org/girne-amerikan-universitesi-yurtlari.html