Otobüslerle İzmir’den gelen yaklaşık 90 kişilik grup, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çukurambar’daki evinin önünde toplandı. Kılıçdaroğlu’nun ‘Hukuksal süreç bitene kadar Balıklıova’daki evler tahliye edilmeyecek ve yıkılmayacaktır. Bu söz Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözüdür.’ açıklamasını dikkate alan grup, evin önündeki parkta toplandı. Valizlerle gelen grup üyelerinden bazıları kar yağışından şemsiye ile bazıları da battaniyeye sarılarak korunmaya çalıştı. Bazı yaşlı kadınlar ise karla kaplı parkta, getirdikleri tabureye oturup, eyleme eşlik etti.

Grup, ‘Kemal Kılıçdaroğlu sizin sözünüze inandık. Bak şimdi sokakta kaldık’ pankartı açtı. CHP’ye oy verdiklerini ancak evlerinin yıkıldığını belirten kadınlar duruma tepki gösterdi.

Grup adına konuşan Yusuf Altun, 15 gün önce 'evim var' diyen 74 aileye ait evlerin CHP’li Urla Belediyesi tarafında yıkıldığını söyledi. Altun, “Merhamet duygusundan uzak olanlar, bu yoksul 74 ailenin evlerini yıkıp eşyalarını dışarı atmada bir an olsun tereddüt etmediler. Bizler yasalara uygun olarak üzerinde ev yapmak koşuluyla, Balıklıova Köy Muhtarlığından bu toprakları kiraladık. Daha sonra üzerine sözleşme gereğince evler yaptık. Kendi imkanlarımız ile yaptığımız evlerin yıllık kiralarını düzenli bir şekilde ödedik. 30 yıl önce sazlık ve bataklık halinde olan bu yerleri yaşanabilir hale getirdik. Seçim öncesi verilen sözlere inanan tüm yoksul insanların sevinci gibi bizim de sevincimiz kısa sürdü. Biz hizmet beklerken, CHP’li Urla Belediyesi evlerimizi yıktı.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Hukuksal süreç bitene kadar Balıklıova’daki evler tahliye edilmeyecek ve yıkılmayacaktır. Bu söz Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözüdür.’ sözlerini hatırlatan Altun, ancak verilen sözlere rağmen evlerin yıkıldığını yineledi.

Grup, basın açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu’nun yanlarına gelmesi için burada bir saat bekledi. Ancak CHP Lideri Kılıçdaroğlu, grup ile görüşmeden İstanbul’daki programına gitmek üzere evinden ayrıldı.

Öte yandan, eylem nedeniyle Çevik Kuvvet ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.