Çiçek, iş yerinde eşi ve oğlunun yanı sıra istihdam ettiği 3 personel ile ilçedeki kafeterya, lokanta, otel ve pansiyonlar ile düğünlere sipariş üzerine yaş pasta, kuru pasta ve tatlı üretiyor.

İlmiye Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıl önce Uzungöl'de bir yakınının düğününe katıldığını belirterek, düğün pastasının Trabzon'da yaptırılmasının dikkatini çektiğini, Uzungöl'de de böyle bir yere ihtiyaç olduğunu düşündüğünü anlattı.

Çocuklarını büyüttükten sonra eşine destek olmaya karar verdiğini ifade eden Çiçek, bunun üzerine 2010 yılında Uzungöl'de ihtiyaç olduğunu düşündüğü pastacılık sektörüne atılmaya karar verdiğini söyledi.

Çiçek, gerekli sertifika, kalfalık ve ustalık belgelerini aldıktan sonra bir süre evden çalıştığını, ardından da iş yerini açtığını kaydetti.

"Hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum"

İş yeri kurmanın en büyük hayali olduğunu vurgulayan Çiçek, "Şimdiyse hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. 5 yıldır kendi işimin başındayım. Sipariş üzerine imalathanemizde yaptığımız tatlı ve pastaları tesislere veriyoruz. Yerli ve yabancı turistlerimiz geliyor. Onlara da perakende satış yapıyoruz. Uzungöl Türkiye'nin turizm merkezlerinden biri olduğu için çok yoğun oluyoruz. Ben bu işe kendimi adadım. Mutluyum. İşimi zevkle yapıyorum." diye konuştu.

Kadınlara tavsiyelerde de bulunan Çiçek, "Kadınlar yeteneklerini sergilemekten ve girişimci olmaktan çekinmesin, cesaretli olsun. Türk kadını her zaman çalışıp üretime katkı sunmalı. Böylelikle eşine de yardımcı olur." ifadesini kullandı.