Aracınıza en doğru lastik seçimini öncelikle uzman kişilerce belirlemeniz gerekir. Eğer böyle bir imkanınız yoksa da, aracınızın üretimini yapan fabrikanın size önerdiği kış lastiği hakkında detaylı bilgi edinip aracınıza o şekilde taktırmanız gerekebilir. Alınacak lastik her yönden iyi olan bir lastik olmalıdır. Doğru kış lastiği seçimi, tek bir seferde aranılan her şeyi karşılayabilmeli ve aracı yormamalı, yakıt tasarrufu yapmalıdır.

 

Her zaman alınacak kış lastiği için uzun vadede maliyeti düşünün. Fiyat olarak oldukça cazip görünen lastik aldığınızda bu sizi ilerleyen zamanda üzmemelidir. Lastik seçiminiz doğru olmadığı zaman bu sizi maddi yönden yüksek meblağlara maruz bırakabilir. Yaşanılan yerin arazi şekilleri engebeli ise ya da dağlara çıkıyorsanız, uygun ve kaliteli bir kış lastiğiyle buz ve kara karşı hazırlıklı olmanız gerekir. Kış lastiği, karda ve çamurda kullanım için özel testlerden geçirilir ve kullanıcısına o şekilde ulaşır. Kış lastiği desen ve yapısı bakımından diğer normal lastiklerden fazla farklılık içerir. Lastik seçiminiz doğru ve olmalıdır ve bilinmelidir ki kış lastikleri +7 derecenin altında yaz lastiklerine oranla daha fazla performans sağlar.


Yanlış tercih olarak kışı yaz lastiği ile geçiririm diyen sürücülerin, doğru zamanda kış lastiği kullanan sürücülere oranla hem maddi hem manevi üzüldüğüne şahit olabilirsiniz. Bunun nedeni ekonomi yapayım derken tam tersi olup cebinden daha fazla para çıkmasıdır. Kış lastiği fiyatları yüzünden değiştirilmemesi yaz lastiklerinizin de ömrünü kısaltır. Kış lastiği fiyatları cebimden çıkmasın derken yaz lastiği almak zorunda kalırısınız. Kış lastiği kullanmanın önemi oldukça fazla olduğu kış mevsimlerinde alınacak en küçük tedbir bile hem sürücünün kendisini hem de trafikteki diğer sürücüleri emniyet içerisinde kalmalarını sağlar. Kış lastiği seçimlerinde aracınıza uygun lastik yerine deseni ve kış mevsimine dayanıklı kış lastiği seçiminiz doğru olmalıdır. Kışın zor şartlar altında kış lastiğiniz sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Can güvenliğiniz ve konforunuz için en değerli tercih olacaktır.

 

Aradığınız tüm marka lastikleri http://www.lastikcim.com.tr de bulabilirsiniz.