Olay, bugün saat 13.00 sıralarında merkez Melikgazi ilçesi 19 Mayıs Mahallesi 19 Mayıs Parkı’nda meydana geldi. Mahmut G., kendisinden ayrılmak istediği iddia edilen T.G. ile konuşmak için buluştu. İkili arasında tartışma çıkarken, Mahmut G. belinden çıkarttığı tabancayı genç kızın başına ateşledi. T.G. kanlar içinde yerde kalırken, Mahmut G. koşarak kaçtı.

İhbar üzerine gelen 112 ambulansı, ağır yaralanan genç kızı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yoğun bakıma alınan T.G.’nin sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Kaçan, Mahmut G.'yi ise polis ekipleri, olay yerine 500 metre uzaklıkta Şehit Mehmet Badur Bulvarı üzerindeki Esen Apartmanı'nın içinde sıkıştırdı. Merdivenlerden çıkan Mahmut G., 8’inci katta kapısı açık daireye girdi. Daha sonra balkona çıkan Mahmut G., intihar etmek istedi. Polis ekipleri, şüpheliyi ikna ederek balkondan indirdi. Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Mahmut G., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Polis, daha sonra olay yerinde tabancadan çıkan boş kovanı da arayıp, buldu.