Kaza, Konya Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Yolu'nda saat 08.15 sıralarında meydana geldi. Üst geçidin yaklaşık 10 metre yakınında yolun karşısına geçmek isteyen 17 yaşındaki Gülsüm Ertürk ve 18 yaşındaki Mehmet Can Olcay, o sırada Bosna Hersek Mahallesi- Eski Garaj seferini yapan minibüsün altında kaldı.

İki genç çarpmanın etkisiyle kanlar içinde yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi gençleri kurtarmaya yetmedi.

İki genci cesedi Beyhekim Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Olay yerinde bulunan sırt çantası gençlerin öğrenci olabileceği ihtimalini akıllara getirdi. Gençlere çarpan minibüsün sürücüsü 39 yaşındaki Ahmet Alımcı da gözaltına alındı.

ÖLENLER AYNI SIRADA OTURAN SINIF ARKADAŞI ÇIKTI

Konya'da minibüsün çarpması sonucu ölen 17 yaşındaki Gülsüm Ertürk ile 18 yaşındaki Mehmet Can Olcay'ın, Mehmet Halil İbrahim Hekimoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi muhasebe bölümü son sınıf öğrencisi olduğu belirlendi. Kaza yerinin karşısındaki Kosava Mahallesi'nde oturan iki gencin, aynı sırada oturup, sınıf arkadaşları olduğu ortaya çıktı. Her gün oturdukları mahallenin yaklaşık 3 kilometre uzağında olan okula birlikte yürüyerek gidip gelen iki arkadaşın bu sabah da okula yürüyerek giderken kaza sonucu öldükleri belirtildi. İki gencin cenazesinin kaldırıldığı Beyhekim Devlet Hastanesi Morgu önüne akın eden yakınları ve sınıf arkadaşlarından bazıları sinir krizi geçirdi.

Ölen gençlerden Mehmet Can Olcay'ın, cenazesinin Kadınhanı İlçesi'nin Kolukısa Mahallesi'nde, Gülsüm Ertürk'ün de Konya kent merkezinde toprağa verileceği belirtildi.