İlçeye bağlı Seydiköy'de, Orman Genel Müdürlüğü’nce yürütülen 'Ceviz Eylem Planı' dahilinde, 2 yıl önce köy tüzel kişiliğine ait 220 dönüm araziye  6 bin 500 ceviz fidanı dikildi. Köy halkı fidanları yetiştirmek için 5 kilometre uzaklıktan su taşıdı. Köylünün gözü gibi baktığı fidanlardan bin 138’i geçen Çarşamba gecesi kimliği belirsiz kişilerce baltayla kesildi. Sabah durumu fark eden köylüler, jandarmaya şikayette bulundu. Jandarma, olay yerine gelerek inceleme yaptı.

Seydiköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Murat Yenice, gözü gibi baktıkları ceviz fidanlarının baltayla kesilmesine tepki göstererek şöyle dedi:

"25 aile, çoluk çocuk demeden ceviz ağaçlarının bakımını yaptı. İnsanlar buradan bir gelecek bekledi. Sıcakta, 5 kilometrelik mesafeden su taşıdı. 2 yıllık cevizlere neredeyse profesyonel bir bakım yaptık. Ancak fidanlar sabote edilerek kesildi. 25 ailenin emeği yok oldu. Bunu yapan kişilerin, ilerleyen günlerde ya da yıllarda yeniden aynı şeyi yapıp yapmayacağı da belli değil."

Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.