Öğrencinin öğrenim gördüğü Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesindeki okulunda sırası boş kalırken, sınıf arkadaşları ise gözyaşlarına boğuldu.
Doğuştan kalp rahatsızlığı olan Burçak Kaplan'ın çalışkan bir öğrenci olduğunu söyleyen Umurbey İlköğretim Okulu 3/A Sınıf Öğretmeni Cansel Yılmaz, "Çok çalışkan ve başarılı olan öğrencim rahatsız olmasına rağmen dersleri hiç aksatmazdı. Annesi Elif Çağlar kendisini hiç yalnız bırakmazdı. Ders aralarında okula gelip ilaçlarını içirirdi. Ölüm haberi bizleri çok üzdü. Hafta sonu karnesini alacaktı. Karnesini de hazırlamıştım. Bütün dersleri pekiyiydi. Çok üzgünüz" dedi.

SIRASI BOŞ KALDI

Öte yandan, Umurbey İlköğretim Okulu 3/A sınıfında öğrenim gören Burçak Kaplan'ın sınıf arkadaşları ise vefat haberinin ardından gözyaşlarına boğuldu. Sınıf kapısına Burçak'ın fotoğrafını asan öğrenciler yıl boyunca yaptığı resimler ve yazdığı şiirleri de panolara yerleştirdi. Sırasının boş kaldığı sınıfta son yazdığı şiir ve yaptığı maket eve bakan arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

10 yaşında hayatını kaybeden Burçak Kaplan'ın cenazesi ise öğlen namazına müteakip Arslanca Camisinde kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi. Törende Çanakkale Belediyesinde çalışan baba İsmail Kaplan ile anne Elif Çağlar gözyaşlarına hakim olamazken, yakınları kendilerini teselli etmeye çalıştı. Cenaze törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Milil Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, öğrencinin öğretmenleri ile yakınları katıldı.