Hakkari Yüksekova'dan dün açılan Kürtçe okul bugün mühürlendi. Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kurdi-Der), Kürt Dili ve Eğitim Hareketi ile Eğitim-Sen öncülüğünde açılan Kürtçe okul, sabah saatlerinde valilik kararıyla mühürlendi.

Yaptırdıkları 4 katlı bina tamamlanamayınca, tek katlı bir evi okul haline getirmişler dün de açmışlardı. 4 derslikli okula da İmrali Cezaevi'nde yatmakta olan Abdullah Öcalan'ın annesini adını vermişlerdi.

Okulun açılışı da Yüksekova Belediye Başkanı DBP'li Ruken Yetişkin, DBP İlçe Örgütü yöneticileri, Barış Annelleri İnisiyatifi, Eğitim-Sen Yüksekova temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kurdi-Der yöneticileri ile çok sayıda kişi katılmıştı.

Dün açılışı yapılan okulun kapısına bugün ise mühür vuruldu. Sabahın erken saatlerinde gelen polis, "Söz konusu, sözde eğitim kurumu Hakkari Valiliği'nin 15.09.2014 tarihli 2512 sayılı oluruyla MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 5'inci maddenin 4'üncü fıkrası ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9/C maddesi hükümlerinin uyarınca faaliyetten men edilmiştir" diye mühürleyip binadan ayrıldı.

CİZRE'DEKİ KÜRTÇE OKUL DA MÜHÜRLENDİ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kürdi-Der, Eğitim Destek Evreli ve Eğitim-Sen tarafından dün açılan ve Kürtçe eğitim verileceği belirtilen Berivan İlkokulu bugün saat 05.00 sıralarında polis tarafından Şırnak Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda mühürlendi.


MÜHÜRÜ KIRDILAR


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt , Kürtçe eğitim vereceği önü sürülen "okul"un kapısına asılan mührü söktü. Zümrüt ve beraberindeki grup binaya girdi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi'nde Kürtçe eğitim vereceği bildirilen ve izinsiz olduğu gerekçesiyle valilik kararıyla mühürlenen "okul"un önünde dün akşam bir grupla oturma eylemi başlatan DBP İl Başkanı Zümrüt, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile yaşananlara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Zümrüt, Kürtçe yaptığı açıklamada, "Bu yasağı kabul etmiyoruz. Zincirleri kıracağız. Halkın dediğini yapacağız" dedi.

Açıklamanın ardından Zümrüt, binanın kapısına asılı mührü sökerek, beraberindekilerle içeri girdi.