Parke kullanımlarının bazı avantajları bulunmaktadır. Öncelikle taş malzemelerin binalara, özellikle çok katlı binalara etkili bir ağırlık verdiği bilinen bir gerçektir. Oysa parke malzemeler oldukça hafiftir ve binaya ağırlığı kesinlikle olmamaktadır. Bu nedenle, ıslak kuru zeminleri olan banyo ve mutfaklar dışında, su basma riski olan zemin katlarda seyrek uygulanmakla birlikte, parke döşemeler yaygın olarak uygulanmaktadır.

Lamine parke tamamen ahşap ile hazırlanmaktadır. Laminat parke ise yine doğal olmakla birlikte, sıkıştırılmış talaş ile reçine emdirilen kağıt baskı ile hazırlanmaktadır. Ahşap özelliği olmamakla birlikte, yine doğal ve oldukça dayanıklı bir üründür. Zengin renk seçenekleri bulunmaktadır. Bu şekilde, klasik renkler olan kahverengi ve tonları uygulamalarının dışında, beyaz, krem, ekru, sarı, siyaha ve griye yakın koyu renkler gibi çok farklı renk seçeneklerini de zeminlere uygulayabilirsiniz. Laminat parkeler, son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile ahşap malzemeye son derece yakın özellikler çıkmaktadır. Bu nedenle, hem sağlık, hem de görüntü açısından etkili sonuçlar almak mümkün olmaktadır.

Laminat parke uygun fiyatı ile dikkat çekmektedir. Yaşam veya çalışma alanlarınızın tümünü, mermer, taş veya lamine parke uygulamasından çok daha ekonomik fiyatlara laminat parke ile döşeyebilirsiniz. Öte yandan, bu parkelerin anti bakteriyel olması da çok önemlidir. İçeriğindeki malzemeler gereği, kesinlikle bakteri ve mikrop oluşumlarına müsaade etmemektedir. Bu nedenle, tüm alanlarda, çocuklarınızın odalarında da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hem uygun fiyatlarla, hem de kısa sürede döşeme işlemlerini yapabilirsiniz. Firma seçerken markanın E1 belgesine sahip olmasına çok dikkat etmelisiniz. E1 yeterlilik belgesi sahip olan kaliteli firmalarla çalışmaya kesinlikle özen göstermelisiniz.

Laminat parke çeşitleri, birçok avantajları taşıması nedeniyle mekanlarda giderek daha fazla kullanılmaktadır. Öncelikle, ilk nokta laminat parkelerin son derece ekonomik olmasıdır. Geçmişte mekanların yer döşemeleri genellikle, taş veya mermer kaplama olarak yapılmaktaydı. Ancak bu malzemeler son derece yüksek maliyetlere çıkmaktaydı. Üstelik bu işlemlerin yapılması oldukça uzun sürmekteydi. Oysa laminat parke uygulamaları, bir en fazla iki günde mekanlara uygulanabilmektedir. Üstelik son derece ekonomik fiyatlara maliyeti gerçekleşmektedir.

Son yıllarda, firmalar laminat parke konusunda son derece etkin ve pratik kullanımlar sağlamaktadır. Kilit sistemi ile mekanlarda kullanılan parkelerin daha sonra bir başka mekana taşınması mümkündür. Bu durum özellikle kiracıların parkeleri kullanmasında etkili sonuçlar alınacaktır. Kiracı olarak mekanlarda kalanlar daha sonra parkeleri kilit sistemi ile sökerek başka mekanlara rahatlıkla uygulayabilirler. Yeni nesil parkelerin pratik ve kolay şekilde montaj edilme özellikleri bulunmaktadır. Öte yandan, laminat parkeleri, yapılmasından hemen sonra istediğiniz şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Kesinlikle, tutkal veya yapıştırıcı bulaşması veya kabarması bir durum olmayacaktır. Uygulamadan hemen sonra eşyalarınızı rahat şekilde yerleştirebilirsiniz.

Uzman firmalar, ev ve işyerleri için ayrı yoğunlukta parkeleri kullanmaktadır. Bu modellerin seçimi yapılırken size profesyonel anlamda yardımcı olunmaktadır. Laminat parkeler, nokta dirençlere karşı dayanıklıdır. Aynı zamanda çizilmelerden kesinlikle etkilenmez. Bu nedenle, örneğin ince topuklu ayakkabılarınızla rahatlıkla hareket edebilirsiniz. Bu malzemeler kesinlikle doğa dostu, içinde sağlığa aykırı olan hiçbir özellikleri olmayan içerikte hazırlanmaktadır. Isıtma sistemlerine karşı dayanıklıdır. Kolay temizlenmesi de oldukça avantajlıdır. Bunun yanında, ev kimyasallarına yani ev temizlik malzemelerine de son derece dirençlidir. Çocuk odalarında ve bebekler için hazırlanan odalarda içiniz rahat şekilde kullanabilirsiniz. Birbirinden özel renkleri zevkinize uygun şekilde seçim yapabilirsiniz.