Kurban Bayramı'na sadece bir kaç gün kaldı. Hükümetten henüz memur maaşlarının bayram öncesi yatıp yatmayacağı konusunda bir açıklama gelmedi. Memur ise bir umutla maaşların bayram öncesi yatmasını bekliyor. Bayramda kurban kesmek isteyene, yakınlarını ziyarete gitmek isteyen veya bir yere tatile gitmek isteyen memur maaşların erken yatmasını bekliyor.

Kurban Bayramına sayılı günler kala memur ve emeklinin gözü erken maaş haberinde.

Emeklilere bayram öncesi müjde geldi. SGK, Kurban Bayramı'nın 4-5-6-7 Ekim tarihlerine denk gelmesi nedeniyle sayıları yaklaşık 10 milyonu bulan emeklinin aylığını erken ödeyecek. 5434 sayılı T.C. Emekli sandığı Kanunu kapsamında emekli, dul ve yetim aylığı alan 1 milyon 800 bin emeklinin ödeme günleri erkene alınmıştır.

Ödeme tarihleri ise şöyle belirlendi:

-1 ve 2 Ekim'de ödeme alanlara 29 Eylül

- 3 Ekim'de ödeme alanlara 30 Eylül

- 4 Ekim'de ödeme alanlara 1 Ekim

-5 Ekim'de ödeme alanlara ise 2 Ekim'de ödeme yapılacak.

Peki her ayın 15'inde maaş alan memur bayram öncesi maaş alabilecek mi? Kurban Bayramı'nda kurban kesmek isteyen memur bu haberi bekliyor. Gerçi memur maaşını erken alsa bu sefer de ay sonunu getirememe konusunda sıkıntı yaşayacak. Memur bu konuda çıkmazda kalırken, hükümetten de konuyla ilgili henüz hiç bir açıklama yapılmadı.