Genel Maden İşçileri Sendikası'ndan (GMİS) yapılan yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan, Bakanlar Kurulu kararıyla TBMM'ye sevk edilen, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' nın görüşülmesine devam edildiği belirtildi. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'ndaki toplantıya Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul'un da katıldığı belirtildi. Açıklamada, 54 maddelik tasarının 30'uncu sırasında bulunan maden işçilerinin çalışma sürelerini yeniden düzenleyen maddenin, "Yeraltı maden işlerinde çalışan işçilerinin tüm çalışma süresi günde en çok 7.5, haftada en çok 37.5 saattir" şeklinde değiştirilerek kabul edildiği belirtildi.

Alt komisyonda kabul edilen maddenin, madencilerin tüm çalışma sürelerini günde 7.5, haftada 37.5 saat çalışma ve 2 gün tatil olarak düzenlediği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Düzenleme ile işçilere 7 günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz en az 48 saat hafta tatili sağlanması amaçlanmıştır. Ayrıca, 'yer altındaki çalışma süresi' ibaresi 'çalışma süresi' olarak değiştirilerek, haftalık 37.5 saati yer üstünde 45 saate tamamlatma imkanı ortadan kaldırılmıştır."