Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 8 işçinin cenaze namazını tek tek kıldırdı. Görmez, işçilerin yerin metrelerce altında eşlerine, çocuklarına ekmek götürebilmek için çalıştıklarını ve işçilerin şehit sayıldığını belirtti. İşverenlere de seslenen Görmez, ''İşçilerin alın terini vermemek ne kadar günahsa, onların iş güvenliğini sağlamamak da o kadar günahtır'' dedi. Görmez, törene katılanlardan helallik istedi.

Bu sırada işçilerden Hüseyin Çolak'ın yakını olduğu belirtilen bir kişi, ''Bunlar bizim şehitlerimiz, görün görün. Buna yürek dayanmaz'' diyerek tepki gösterdi.

Cenazeler törenin ardından omuzlara alınıp, cenaze aracına konuldu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da tabutları cemaatle birlikte omzunda taşıdı.

Bir işçi yakın Bakan Elvan'a, sarılıp, ''Bakanım bunun hesabı sorulsun. Sorumlular bunun hesabını versin'' dedi. Elvan da, ''Hepsi hesabını verecek'' yanıtını verdi.

CENAZELER KÖYLERİNE GÖNDERİLDİ

Cenaze aracına konan işçilerin cenazelerinden Bahri Üzer, Hüsnü Çolak ve Osman Çöksöyler'in Aşağı Çağlar Köyü'ne, Hüseyin Çolak'ın Güneyyurt Beldesi'ne, İsmail Gürses'in Gökçekent Köyü'ne, Uğur İlhan'ın Görmeli Köyü'ne, Mehmet Tokat ve Tezcan Gökçe'nin de Kazancı Beldesi'nde defnedilmek üzere gönderildi.

BİRBİRİNE SARILMIŞLAR

Maden Ocağı'nda can veren işçilerin cansız bedenlerine 4'üncü Başyukarı bölümünde ulaşıldı. İşçilerden 3'ünün birbirine sarılı olduğunu gören kurtarma ekibindeki görevliler gözyaşlarını tutamadı.

Diğer işçilerin cansız bedenlerine de aynı yerde birer metre arayla ulaşıldı.

MADENCİ ŞEHİTLİĞİNDE YAN YANA DEFNEDİLDİLER

Ermenek kent meydanında Keleşoğlu Cami önünde düzenlenen törenin ardından Aşağı Çağlar Köyü'nden olan Hüsnü Çolak, Osman Çoksöyler ve Bahri Üzer'in cenazeleri ambulans ve cenaze araçlarıyla köye getirildi. Üç işçinin cenazelerinin köye getirilmesiyle işçi yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Üç işçinin cenazesi yeniden kılınan cenaze namazının ardından 6 Kasım Perşembe günü ocaktan cansız bedenleri çıkartılan Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın mezarlarının yanına yan yana defnedildi. Facianın meydana geldiği ocaktaki işçilerden aralarında halen kurtarılması için çalışılan Ali Haznedar ile birlikte 6 kişinin Aşağı Çağlar Köylü olması nedeniyle işçilerin defnedildiği mezarlığın Madenci Şehitliği olarak düzenleneceği belirtildi.

MADENCİ EŞİ: TÜRK BAYRAĞIYLA MI YETİNECEĞİM

Toprağa verilen işçilerden 2 çocuk babası 29 yaşındaki Osman Çoksöyler’in eşi 28 yaşındaki Şadiye Çoksöyler, maden sahiplerine tepki gösterdi.

''Kocamı yediniz. Bunun hesabını soracağım" diyen Şadiye Çoksöyler, eşinin tabutunun sarıldığı y- yıldızlı bayrağı öperek alırken yanındakilere, ''Ben bu bayrakla mı yetineceğim?" diyerek ağladı.