Konya'nın Selçuklu İlçesi Hoca Cihan Mahallesi'nde oturan 30 yaşındaki Uğur Coşkun geçen 17 Ekim günü, Beyşehir'in Yenidoğan Mahallesi'nde oturan ailesinin dağlık alandan toplayıp gönderdiği mantardan yedi. Mantarı yedikten sonra fenalaşan Coşkun, hemen Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan Coşkun, geçtiğimiz salı günü hayatını kaybetti. Coşkun'un aynı mantardan yiyen ve Yenidoğan Mahallesi'nde oturan ablası Şerife Sarıcan ve yeğeni 10 yaşındaki Süleyman Sarıcan da aynı hastanede tedaviye alındı.

Yine Yenidoğan Mahallesi'nde oturan ve geçen 19 Ekim günü yediği mantardan zehirlenmesi sonucu Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan 55 yaşındaki İsmail Başpınar da dün gece öldü.

21 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Beyşehir'de son bir haftada halen tedavileri devam eden Şerife Sarıcan ve oğlu Süleyman Sarıcan ile birlikte aralarında Yenidoğan Mahallesi'nden oturanların da bulunduğu 21 kişinin yedikleri mantardan zehirlenerek hastaneye başvurdukları, bunlardan 5'inin yoğun bakımda olduğu belirtildi.