İstanbul Seyrantepe'de metronun ön vagonunu delen demir parçası bir yolcunun kalçasına saplandı. Demir çubuk, yolcunun kalçasını delip geçti. Olay yerine ambulans ve sağlık ekipleri sevk edilirken, kazanın oluş nedeni henüz belirlenemedi.

Yaralanan yolcunun Fatih Çoban olduğu öğrenildi. 33 yaşında olduğu öğrenilen Çoban, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Kaza, saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Seyrantepe’den çıkan metro, iddialara göre yaklaşık bir aydır çalışma süren Seyrantepe-Sanayi Mahallesi arasında kontrolden çıktı. Bunun üzerine yolcular acil iniş butonuna bastı. Bu sırada metronun ön vagonunun delip geçen demir çubuk, yolculardan 33 yaşındaki Fatih Çoban’ın kalçasını delip geçti.  Kaza sonrası olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazanın olduğu bölgeye ulaşan ekipler önce yolcuları tahliye etti. Daha sonra itfaiye ve sağlık ekipleri Fatih Çoban’ın vücuduna saplanan demir çubuğu her iki ucundan keserek, ambulansa taşıdı.  Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Çoban, ameliyata alındı.

TEKNİK ARIZA ANONSU

Kaza sonrası Hacıosman-Yenikapı yönünde bir aksama olmazken, Sanayi Mahallesi-Seyrantepe arasında seferler durduruldu. Seyrantepe yönüne gidiş yayalara kapatıldı. Metro durağı içerisinde her 5 dakikada “Teknik bir arızadan dolayı Sanayi Mahallesi-Seyrantepe arasında seferler yapılmamaktadır” anonsu yapıldı.

Kazanın neden olduğu ile ilgili yetkililerden bir açıklama yapılmazken, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor.