MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDA İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE

2014 YILI AÇIKTAN MEMUR TEMİNİ YAPILACAKTIR

1.GENEL HUSUSLAR:

a.Milli Savunma Bakanlığının memur ihtiyacının karşılanması için "Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi açıktan atama yoluyla B Grubu kadrolara memur temini yapılacaktır.

b.Memur alım kontenjanı ve nitelikleri TABLO-1'dedir.

c.Ön başvurular, internet üzerinden başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacak ve internet dışında hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir.

ç. MSB'nin www.msb.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden yapılacak başvurularda, doldurulması gereken ön başvuru formunun bölümleri (özellikle adayların yazışma/e-posta adresleri, telefon numaraları vb.) tam ve doğru olarak doldurulacaktır. İkamet edilen adresler yazılırken, ikamet yerlerinin posta kodu doğru girilmelidir.

d.Ön başvuruları kabul edilenlerden, KPSS puanlarına göre sıralamaya tabi tutulmak suretiyle TABLO-1'de belirtilen her bir unvan için 6 katı aday belirlenerek www.msb.gov.trresmi internet sitesinde yayımlanacaktır.

e.Başvurular, ön başvurusu kabul edilen adayların istenilen belgeleri posta yoluyla göndermeleri veya şahsen elden teslim etmeleri ile tamamlanacaktır.

f.Ön başvuruda bulunan ancak, gerekli nitelikleri taşımayan adayların yerine, yedeklerden en yüksek KPSS puanına sahip adaylar çağrılacaktır.

g.Başvuruları uygun olan adaylar; TSK Sivil Memur Eğitim ve Sosyal Hizmetler Komutanlığında (SİMESKOM) (Tandoğan/ANKARA) 21-22 Ekim 2014 tarihinde uygulamalı ve sözlü sınava tabi tutulacaklardır.

ğ. Tüm aşamalarda başarılı olan adaylar "Sivil Memur Adayı Olur" raporu almak üzere asker hastanesine sevk edilecektir.

h.Adaylara yapılacak tüm duyurular (başvuru şartlarını taşımadığından başvurusu kabul edilmeyen adayların bilgilendirilmesi dahil), MSB'nin www.msb.gov.trresmi internet sitesi üzerinden yapılacak, ayrıca bir çağrı yapılmayacaktır.

ı. Başvuru koşullarını taşımadıkları tespit edilen adayların başvuruları derhal iptal edilecektir.

i.MSB, Gnkur.Bşk.lığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmeliğinin 11/A Maddesi "Şehit, malul ve muharip gazi eş ve çocuklarının; anne, baba veya eşinin şehit/gazi olduğunu gösterir belge ile başvurularında, almış oldukları merkezi sınav puanına, aldığı puanın %10 fazlası eklenerek hesaplanmış puan dikkate alınır." hükmü gereğince, şehit/gazi yakınlarının KPSS puanlarına %10 puan eklenecektir.

2.BAŞVURU KOŞULLARI:


a.657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak (21 Ekim 2014 tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak),

b.Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak daha önce çalışmış veya halen çalışıyor olmamak,

c.Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak,

ç. Sevk edilecekleri asker hastanesinden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esaslarına göre "Sivil Memur Adayı Olur" kararlı rapor almış olmak,

d.Sınavda başarılı olan adayların, yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak ve göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak,

e.Erkek adaylar için, 21 Ekim 2014 tarihi itibarıyla askerlik durumu bakımından; askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise askerlikten muaf tutulmuş, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak,

f.Her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak,

g.Ortaöğretim (lise) ve Ön Lisans mezunları için 2012, Lisans mezunları için 2014 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmaktır.

3.BAŞVURU, KAYIT KABUL VE SINAVLARLA İLGİLİ BİLGİLER:

a.Adaylar, 08-10 Eylül 2014 tarihleri arasında www.msb.gov.trresmi internet adresindeki Aday Giriş Ekranında bulunan Ön Başvuru Formu'nu doldurmak suretiyle kendilerine ait şifreyi oluşturarak başvuru işlemlerine başlayacaklardır. Daha sonraki bütün işlemlerde bu şifre kullanılacaktır.

b.Ön Başvuru Formunda doldurulan bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki müeyyidelerden adaylar sorumludur. Verilen bilgilerin eksik ve hatalı olduğu tespit edilenlerin başvurları işleme alınmayacaktır.

c.Ortaöğretim mezunları için 2012 yılı KPSS sınavına ait KPSSP94, Ön Lisans mezunları için 2012 yılı KPSS sınavına ait KPSSP93, lisans mezunları için 2014 yılı KPSS sınavına ait KPSSP03 puanları esas alınacaktır.

ç. Ön başvurusu kabul edilen adayların isim listesi (her unvan için belirlenecek taban puanlar ile birlikte) www.msb.gov.trresmi internet adresinde tebliğ niteliğinde 12 Eylül 2014

tarihinde yayımlanacaktır.

d.Başvurusu kabul edilen adaylar, 26 Eylül 2014 tarihine kadar posta veya şahsen müracaatla, aşağıda yer alan belgeleri MSB Personel Başkanlığında bulunduracaklardır.

(1)İş Talep Formu(İnternet üzerinden hazırlanacaktır.),

(2)Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

(3)Öğrenim Belgesi Fotokopisi,

(4)2012/2014 KPSS Sınav Sonuç Belgesi Fotokopisi,

(5)Cumhuriyet Savcılığından Alınacak Adli Sicil Belgesi,

(6)Memur (1) ve Memur (2) unvanına başvuranlar, MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikasının Fotokopisi,

(7)Koruma ve Güvenlik Görevlisi unvanına başvuranlar, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun gereğince alınan Özel Güvenlik Sertifikasının Fotokopisi,

(8)Şehit, malul ve muharip gazi eş ve çocuklarının; anne, baba veya eşinin şehit/gazi olduğunu gösterir belge fotokopisi,

(9)3 Adet Vesikalık Fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş, renkli).

e.Belgelerini gönderen/teslim eden adaylardan başvurusu kabul edilenlerin listesi, 10 Ekim 2014 tarihinde www.msb.gov.trresmi internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacak ve bu adaylar 21-22 Ekim 2014 tarihlerinde yapılacak sınavlara (uygulamalı ve sözlü sınava) çağrılacaktır.

f.Adayların kendilerine planlanan gün ve saatte, sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

4.DEĞERLENDİRME VE SONUÇLARIN YAYIMI:


a.Uygulamalı ve sözlü sınavlarda baraj notu 100 üzerinden 70'tir. Uygulamalı sınavdan baraj notunun altında puan alan adayların adreslerine elenecek ve sözlü sınava alınmayacaklardır.

b.Uygulama ve sözlü sınavlar sonucunda asil ve yedek adaylar belirlenecektir.

c.Sınavlarda başarılı olan adaylara, memurluğa başlayabilmeleri için yapmaları gereken işlemler ile gerekli belge örnekleri gönderilecektir.

5.BAŞVURU FORMU DOLDURMA TALİMATI:


a.Sınava başvuracak adaylar, Aday Giriş Ekranında gelen formu eksiksiz olarak dolduracaktır.

b.Aday, T.C.Kimlik Numarası ve kendisi tarafından oluşturulan şifre ile tercih formuna girişini yapacaktır.

c.Başvurusu onaylanan adaylar, tercihlerinde değişiklik yapamayacaklardır.

ç. Başvuru işlemini tamamlayan aday, başvuru raporunun çıktısını alacak, sıralamaya girdiği takdirde bu çıktı ile sınava gelecektir.

Başvuru sürecindeki sorunlarınız için iletişim bilgileri:

Tel No.: (0 312) 402 35 66-35 42-38 77

Belgegeçer (Faks) No. : (0 312) 417 54 64

Posta Adresi: MSB Personel Başkanlığı PK 06100 Bakanlıklar/ANKARA

KADROLAR İÇİN TIKLAYINIZ