İddiaya göre, geçtiğimiz Cumartesi günü Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye dönen 66 yaşındaki H. E, yüksek ateş ve öksürük sebebiyle fenalaştı. H.E., ambulansla sabah saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedavi edilen H.E., Ebola virisü taşıyabileceği ihtimali üzerine gerekli tetkiklerinin yapılması için referans hastane Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

Hastanın hastaneye gelmesinin ardından acil servis, hasta ve ziyaretçilere kapatıldı. Boş durumdaki acil serviste görev yapan hastane personeli de korunmak için maske taktı.

MERS-COV ÖN TANISI KONULMUŞTUR

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde alarma neden olan hasta ile ilgili Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, "İki gün önce Suudi Arabistan'dan yurda giriş yaptığı bilinen 66 yaşındaki kadın hasta, bugün sabah Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine 112 ambulansı ile getirilmiştir. Hasta bu hastaneden ilgili referans hastane olan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Servisine sevk edilerek müşahade altına alınmıştır.

Yapılan tetkikler sonucu hastaya, MERS-CoV ön tanısı konulmuştur. Hastadan alınan örnekler ileri tetkik için Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı'na gönderilmiştir. Yukarıda adı geçen her iki hastanede de Acil Servis faaliyetlerine devam etmekte olup, servislerin kapanması söz konusu değildir" denildi.