Gülçin Karaegemen - KESK İzmir Şubeler Platformu, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, TMMOB İzmir İl Koordinasyonu ve İzmir Tabip Odası tüm yurtta eylem düzenleyerek 'Ölüm Füzesi' olarak adlandırılan Patriotların kaldırılması ve NATO üslerinin kapatılması talebiyle yürüyüdü. Konak Eski Sümerbank önünde toplanan grup üyeleri Belçika Temsilciliği'ne kadar yürüdü. Yaklaşık bin kişinin katıldığı eylemde 'Susma Haykır, Halklar Kardeştir', 'Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi' gibi sloganlar atıldı. Belçika Temsilciliği önünde toplanan grup üyeleri adına konuşan SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, 'emperyalizme geçit yok' demek için toplandıklarını belirterek, Türkiye'nin NATO'nun askeri yığınağı haline getirilerek işgalin merkezi üssü olmasını kabul edemeyeceklerini söyledi. 'Emperyalizm güdümüne, NATO üslerine, emperyalizmin hegemonyasına' hayır dediklerini belirten Atanur, "Bu ülkenin diz çökmeyen, baş eğmeyen onurlu milyonları var. Bugün alanlardan yükselen onların sesidir. ABD hegemonyasında gelişen müdahale nasıl ki önce demokrasi yerleştirme yalanlarıyla geldiyse, AKP'nin işbirlikçiliği de Suriye'de baskıcı ve otoriter düzene karşı halklarının yanında olduğu yalanlarıyla örülmüştür. Bu yalanların arkasındaki gerçek ise ABD'nin emperyalist politikalarının son halkası olan Suriye'de yaşanan yıkımdır. Bu yıkım, Suriye halklarının kendi özgür iradeleri ve öz güçleri ile yürütecekleri demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesine yönelik bir müdahaledir. Bu yıkım aynı zamanda gerici iç çatıma dinamiklerini ülkemize de taşıyan AKP hükümetinin Türkiye'de halklar arasında kardeşliğe, bir arada yaşam umutlarına karşı da gelişen bir müdahaledir" ifadelerini kullandı.

Kimi kimden koruyorsunuz?

AKP'nin Türkiye'yi NATO'nun askeri yığınağı haline getirerek işgalin merkezi üssü haline getirmeyi hedeflediğini savunan Atanur, "Askeri eğitim kampları, istihbarat büroları, Kürecik'te Füze Kalkanı Radar Sistemi ve NATO karargahlarının ardından bu kez ülkemizde Gaziantep, Adana ve Maraş'a yerleştirilmek üzere Patriot füzeleri konuşlandırılmaktadır. Sözde güvenlik kaygılarıyla Ortadoğu halklarının üzerine yağacak bombalara kucak açan AKP, memleketin dört bir yanını üslerle, NATO askerleriyle, ölüm füzeleriyle doldurmaktadır. Ölüm füzelerini, halkı koruyacak masallarıyla ülkemize yerleştirenlere soruyoruz. Kimi kimden koruyorsunuz?" diye konuştu.

Mücadelemiz sürecek

AKP hükümetini, 'ABD'nin ve NATO'nun işbirlikçisi' olmakla suçlayan Atanur, Türkiye'yi bölgesel bir savaşın ve aynı zamanda bölgedeki etnik, dini boğazlaşmanın tam ortasına sürükleyenin AKP hükümeti olduğunu savunarak şunları söyledi: "Bizler ülkemizin, emperyalizmin Ortadoğu maşası haline getirilerek komşularıyla savaştırılmasına, kanlı tarihe ortaklık edecek bir ülkeye dönüştürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Ortadoğu halklarının geleceğini ellerinden alan ve yaşadığımız toprakları ABD emperyalizminin kirli üssü haline getirenlere yanıtımız her zaman eşit, özgür, demokratik ve bağımsız bir ülke olacaktır. İşbirlikçilere, emperyalizmin taşeronlarına, bu ülke topraklarını NATO toprakları sananlara, emperyalizmin kalkanı olmayı görev sayanlara karşı mücadeleyi hep birlikte yükseltelim."