Afyonkarahisar'da oturan mermer ustası Satılmış Gökhasan'ın, oğlu Tahsin Gökhasan ile nişanlanıp daha sonra 50 bin liralık dolandırıcılık yaptıktan sonra ortadan kaybolan 'Nur Demir' takma ismini kullanan İlknur Üçok, dün yakalanıp gözaltına alındı ancak çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayı televizyonda izleyen Tokatlı Özkan İpek ve babası Mustafa İpek de polise başvurup, İlknur Üçok’un bir süre önce kendilerini de aynı yöntemle Ağustos ayında 20 bin lira dolandıran kişi olduğunu iddia etti. Hakkında daha önce şikayetçi oldukları ancak gerçek ismi bilinmediği için yakalanamayan Üçok, gazete ve televizyonlardaki görüntülerinden teşhis ettiklerini belirten ailenin başvurusu üzerine kendisine aracı olduğu belirtilen Mehmet Garip Demirkan ve Kadriye Yılmaz ile birlikte yeniden gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 3 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDI

Afyonkarahisar ve Tokatlı aileleri evlilik vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla dün gözaltına alınıp mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve bugün yeniden gözaltına alınan İlknur Üçok, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Üçok ile birlikte gözaltına alınan Mehmet Garip Demirkan ve Kadriye Yılmaz ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.