Bilindiği gibi, Didim’de yaşayan ve içinde bulunduğu ruhi bunalım nedeniyle daha öncede intihar girişiminde bulunan Özkan Kalaycı (25), boş bir araziye park ettiği aracının içerisinde başına bir el ateş etmişti. İntihar girişiminde bulunan Kalaycı; olay sonrası yakınları tarafından Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen dün sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşmişti.

Söke Organ Bağışı Koordinatörlüğü tarafından yapılan görüşme sonucu Kalaycı Ailesi’nin organ bağışına ikna edilmesi sonucu Söke Devlet Hastanesi yetkilileri harekete geçti. Irgan Bağışı İzmir Bölge Koordinatörlüğü ve Organ Nakli Ulusal Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildi. Kan örneklerinin organ nakli Koordinasyon Merkezine gönderildiği ve organ naklinin gerçekleştirilebileceği organ bekleyen şahısların araştırılmaya başlanılmasının ardından başta kalp ve böbrek nakli bekleyen hastalar için umut ışığı oldu.

Ege Üniversitesi ve Tepecik Araştırma Hastanesinde organ nakli bekleyen hastalar için uygun dokuların tutmasının ardından bir yandan Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi bir yanda da İzmir Tepecik Araştırma Hastanesinde hareketli saatler yaşandı.

İzmir’den yola çıkan iki ayrı ekip yoğun bakım servisinde makineye bağlı beyin ölümü gerçekleşen Özkan Kalaycı bağışlanan organları için zaman kaybetmemeye çalışırken; Ege Üniversitesi, talihsiz gencin karaciğer ve kalbini, Tepecik araştırma hastanesi ekibi ise bağırsak ve böbreklerini alarak organ nakli bekleyen hastalar için umut olabilmek için yoğun çaba sarf etti.