Üsküdar'da özel halk otobüsünün durağa girmesi sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemeler göre 3 kişi öldü,5 kişi de yaralandı.



Olay saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Üsküdar Dr. Eyüp Aksoy Caddesi'nde ilerleyen özel halk otobüsü, durağa yanaşan İETT otobüsünün önüne geçmek istedi. Bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü Selim Karakaya,  önce İETT otobüsüne çarptı. Otobüs daha sonra  kaldırıma çıkarak durakta bekleyenleri ezdi. Feci kazada ilk belirlemelere göre Mustafa Erdoğan, Aygül Erdoğan ve  Perihan Çelik öldü. Kazada 5 kişi de yaralandı.



"OTOBÜS DÜN HİZMETE BAŞLADI"

Kazayla ilgili İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimize bağlı olup, 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışmakta olan 34 VN 7071 plaka numaralı Özel Halk Otobüsü, bugün sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesinin arkasındaki Dr. Eyüp AKSOY caddesi üzerinde , henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak durağa dalmıştır. Meydana gelen elim kaza da 3 vatandaşımız hayatını kaybederken birçok vatandaşımızda yaralanmıştır. Kaza sonrasında olay yerine intikal eden görevlilerimiz tarafından olay takibe alınmış olup, kaza nedeni araştırılmaktadır. Kazaya neden olan otobüs dün itibariyle hizmete başlamış yeni nesil bir araçtır"

SÜRATLİ OLDUĞU ŞEKLİNDEKİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Olaya karışan şoförün polis merkezinde olduğunu belirten Şen, 'Süratli olduğu yönündeki' iddiaların hatırlatılması üzerine de "Kesinlikle süratli değil. Süratli olsa bu vaziyette olmaz. Araba ambaleye kalkmış; beyin denilen birşey var bu arabalarda. Arabanın beyni kitlenmiş ve şoför durduramamış. Frene bassanız, imdadı çekseniz yine de durduramazsınız" şeklinde konuştu.


BEYİNLİ ARAÇLARDA BİNDE BİR BU OLAYLAR YAŞANABİLİYOR

Bir basın mensubunun "Bu tür teknik hatalar sık oluyor mu" şeklindeki sorusuna  Şen, "Oluyor.  Bir ay önce aynı şeyi yine yaşamıştık. Beyinli araçlarda binde bir bu olaylar yaşanabiliyor. Gaz pedalının takılması söz konusu değil, beyinle alakalı birşey" şeklinde konuştu.

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden yapılan yazılı açıklamada da "Kazaya neden olan otobüs dün itibariyle hizmete başlamış yeni nesil bir araçtır" denilmişti.