İddiaya göre Kastamonu-Ankara seferini yapan yolcu otobüsü, Çankırı-Çandır yol ayrımında, sürücüsünün uyuması sonucu kaza yaptı. İlk belirlemelere göre 8 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. 11'i ağır yaralı olmak üzere 32 kişi yaralandı. Yaralılar, hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı kaza ile ilgili olarak soruşturma başlattı.

Kazada yaşamını kaybedenlerin isimleri şöyle;

İlknur Bideci (26), İlhan Özdemir (42),  Ali Yıldız (19), Gamze Duru (25), Öznur Bideci, Ece Ünlüer, Rukiye Uyar ve  Vasfiye Arslan.
 

"Otobüs şöförü Uyudu"


Kazada yaralanan Aytaç Çağlar Fakı, Buket Fakı, Yakup Özer, Nazmiye  Buyuran ve Fatma Ebru Bordanacı Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi  Hastanesinde tedavi altına alınırken, Semcan Özsoy ile Nuran Urgancı'nın da Yüksek İhtisas Hastanesinde  tedavi altına  alındığı öğrenildi. Yaralı Aytaç Çağlar Fakı, gazetecilere yaptığı açıklamada,  "Kastamonu'dan Ankara'ya gitmek için yola çıktık. Büyük ihtimal uykusuzluk vardı otobüs şoföründe. Saat 03.30'da mola verdik. Sonra uyumuşum. Kaza yaptığımız yer dümdüz bir yol. Yani kaza yapılacak bir yer değildi. Herkesin tahmini otobüs şoförünün uyuduğuydu. Uyumasaydı belki bu 8 kişi ölmeyecekti. Ben bu hastanede olmayacaktım. Eşim sınava girecekti. Otobüs şoförü büyük ihtimalle yolu bilmiyordu. Başka bir ilin otobüs şoförüydü. Çünkü birkaç kere yolu kaçırıp tekrar geri gelerek döndüğümüz oldu. Firmalardan isteğimiz, yolları bilen şoförleri otobüslere versinler ki bu acıları yaşamayalım. Her otobüste bir yedek şoför olsun. Ben burada eşimi bekliyorum. Belki eşim buradan Ankara'ya sevk edilecek. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Ölenlerin ailelerine sabır diliyorum"