Olay 2 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Bayrampaşa'da bulunan otogarda meydana geldi. Alınan bilgiye göre yol kenarında çantalarıyla birlikte bekleyen 20 yaşındaki E.S.'yi gören otobüs şoförü, genç kıza nereye gideceğini sordu. Genç kız Beşiktaş'a gideceğini söyledi. Otobüste bulunan Serhat O. ile Mehmet E. de işleri bitince genç kızı metroya bırakabileceklerini söyledi. Bunun üzerine otobüse binen genç kız, otobüsün arka tarafına oturdu.

Mehmet E., arka tarafa geçerek genç kıza saldırmaya başladı, genç kız direnince de kafasına termosla vurdu. Mehmet E., otobüste genç kıza cinsel saldırıda bulunurken, Serhat O. da gülerek otobüsün kapasını kilitledi. İki şoför daha sonra genç kızı metroya bırakarak olay yerinden uzaklaştı. Genç kız ise hemen özel güvenliğe giderek tecavüze uğradığını anlattı.

Olayın davası önceki gün İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Mehmet E.'nin 27 yıl hapsi, Serhat O.'nun da 21 yıl hapsi istendi.

Mahkemede başına gelenleri anlatan yüzde 40 işitme engelli E.S., şunları söyledi: “Bana Mehmet adlı kişi ‘Gittiğin yere bırakalım’ dedi. Metro ile gideceğimi söylememe rağmen samimiyetlerine güvenerek bindim. Mehmet bana İstanbul’un kötü ve güvensiz bir yer olduğunu belirterek başıma bir şey gelirse aramam için cep telefonunu verdi. Mehmet E. saldırmak istedi. Direndim, bağırdım. Boğazımı sıktı. Termosla kafama vurdu. Diğer şoför ise bizi izleyip gülüyordu. Mehmet E. otobüsün perdelerini kapattı, 31-32 No’lu koltukta ‘Bağırırsan öldürürüm’ diyerek tecavüz etti.”

E.S. çantasında bulunan 400 TL'nin de sanıklar tarafından çalındığını söyledi. Sanıklar ise para karşılığında genç kızla ilişkiye girildiğini iddia etti.

Savcı iki sanığın cezalandırılmasını talep ederken, mahkeme ise davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da mağdur E.S. yanında katılmasını kabul ederek duruşmayı erteledi.