Alaattin Çakıcı'nin üvey oğlu olan Onur Özbizerdik, geçtiğimiz günlerde bir grupla kavga edip, silahını çekerek ateş etmeye çalışmış ve kolunu tutanlar tarafından engellenmişti. Buarada silah ateş almış, Özbizerdik ve yanındakiler olay yerinden kaçmıştı. 20 gün sonra yakalanarak gözaltına alınan Özbizerdik adliyeye sevk edildi. 'Kaç kişiyi vurdunuz?' sorusu sorulan Özbizerdik, soruya “Kuzey Irak’ta bin 500 kişiyi vurdum.” şeklinde yanıt verdi. Daha önce sorular karşısında sinirlenen Özbizerdik'in bu kez ise sakin olduğu gözlendi.

Şubeye getirilişinde basın mensuplarının “Neden vurdunuz?” sorusuna sinirlenen Onur Özbizerdik, adliyeye gidişinde de benzer bir soruya soğukkanlı bir şekilde “Kuzey ırak’ta bin 500 kişiyi vurdum.” cevabını verdi. Poliste verdiği ifadesinde kavga ettiğini ancak ateş etmediğini söyleyen Onur Özbizerdik’in başka biri adına tutulmuş odada kaldığı 5 yıldızlı otel hakkında da işlem yapılacağını öğrenildi.

Etiler’de yaklaşık 20 gün önce meydana gelen olayda Onur Özbizerdik kız arkadaşıyla Etiler’de lüks bir restoranta gelmiş, 'locada oturma' yüzünden bir grupla kavga etmişti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre silahını çekerek karşı gruba ateş etmeye çalışan Onur Özbizerdik, kolunu tutanlar tarafından engellenmiş bu sırada silah ateş almıştı. Sabaha karşı sabah 05.00 sılarında meydana gelen olayın ardından Onur Özbizerdik, yanındaki kız arkadaşı ve şoförü ile birlikte olay yerinden kaçmıştı.

OTELİN OTOPARKINDA YAKALANDI

Polis tarafından bu olayla ilgili aranan Onur Özbizerdik, Şişli, Bomonti de bulunan 5 yıldızlı bir otelde saat 14.00 sıralarında gözaltına alındı. Otelin otoparkında Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan Onur Özbizerdik, sağlık kontrolünün ardından getirildiği Cinayet Büro Amirliğine olaylı bir şekilde girmişti. Bir basın mensubunun “Neden vurdunuz” sorusuna sinirlenen Onur Özbizerdik, adeta sinir krizi geçirerek polisler tarafından güçlükle içeri sokulmuştu.

ATEŞ ETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Cinayet Büro Amirliğinde ateş etme olayıyla ilgili ifadesi alınan Onur Özbizerdik’in restoranta sarhoş bir grupla kavga ettiğini ancak ateş etmediğini söylediği belirtildi. Onur Özbizerdik’in ifadesinde locada oturma yüzünden grupla kavga ettiğini, büyük bir arbede yaşandığını daha sonra oradan ayrıldığını söylediği belirtildi.

BU KEZ  SORUYA KIZMADI

Polis kayıtlarına göre daha önceden 2 kasten adam öldürme, 3 kasten yaralama ve 1 mala zarar verme suçlarından polise geliş kaydı bulunan Onur Özbizerdik, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltına alındığı günün aksine  “Kaç kişiyi vurdunuz?” sorusuna bu kez gülümseyerek cevap veren Onur Özbizerdik “Irak’ta bin 500 kişiyi vurdum.” dedi. Soğukkanlı olduğu gözlenen Onur Özbizerdik daha sonra polis aracına bindirilerek adliyeye gönderildi.

YAKALANDIĞI OTEL HAKKINDA DA İŞLEM YAPILACAK

Öte yandan Onur Özbizerdik’in başka birinin adına tutulmuş odada kalmasına izin veren Şişli’deki otel hakkında da işlem yapılacağı belirtildi. Yasa gereği otelde kalan müşterilerinin kimlik bilgilerinin sisteme girilmesi gerektiğini söyleyen yetkililer bunu yapmayan otel yetkilileri hakkında soruşturma yapıldığını belirttiler.

Onur Özbizerdik serbest bırakıldı

Etiler'de lüks bir restoranda  tartıştığı kişilere ateş açarak kaçtığı iddia edilen ve Taksim'de bir otel odasında yakalanan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Dündar Kılıç'ın torunu İsmail Onur Özbizerdik, tutuklanma istemiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Etiler'de yaklaşık 20 gün önce lüks bir restorana kız arkadaşıyla birlikte gelen Onur Özbizerdik, iddiaya göre, 'locada oturma' yüzünden bir grupla kavga etmiş, kolunu tutanlar tarafından engellenmiş bu sırada silah ateş almıştı. Sabaha karşı 05.00 sıralarında meydana gelen olayın ardından Onur Özbizerdik, yanındaki kız arkadaşı ve şoförü ile birlikte olay yerinden kaçmıştı.

Dün Taksim'de bir otel odasında yakalanan Özbizerdik, Emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından "Meskun mahallede ateş ederek genel güvenliği tehliye atmak" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından tutuklanma talebiyle 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Özbizerdik, hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve ayda bir gün karakola imza atmak şartıyla serbest bırakıldı. Özbizerdik'in hakimlikteki sorgusunda, "Karşı taraf alkollüydü. Bana küfür etti. Servis bıçağını alınca, bana vuracağını düşündüm. Silahı elime aldım. Silah kendisi ateş aldı. Pişmanım" dediği öğrenildi.

Özbizerdik, Şişli'deki bir rezidansın 22. katında işadamı Fatih Edremit'in öldürülmesine ilişkin yargılandığı davada geçtiğimiz yıl tahliye edilmiş, tahliye sonrası karıştığı silahlı yaralama olayları ile gündeme gelmişti.