Gezi eylemleri sırasında Talimhane'de yaşanan olaylarda elinde palayla göstericilere saldıran Sabri Çelebi'nin yargılandığı davada, polis memuru Ramazan Ezen 'tanık' sıfatıyla dinlendi. Olay sırasında Taksim'de görevli olduğunu anlatan Ezen, "Bana doğrudan sanıklar tarafından ve Gezi eylemcileri tarafından bir saldırı olmadı. Ancak sanık Sabri Çelebi'nin müdürümüz Kayhan Şahan'a saldırdığına tanık oldum. Elinde palayı sürekli sağa sola sallıyordu" dedi. Tanık polisin bu beyanı üzerine sanık Sabri Çelebi, tanık polise "Senin DHKPC'yle bir alakan var mı?" dedi.

TANIK POLİS DİNLENDİ

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 6. duruşmada tutuksuz sanık Sabri Çelebi hazır bulundu. Diğer 3 sanık katılmadı. Müştekileri ise avukatları temsil etti. Duruşmada ilk olarak tanık polis memuru Ramazan Ezen dinlendi.

"GEZİ EYLEMCİLERİNİN DOĞRUDAN HEDEFİ BİZ POLİSLER DEĞİLDİK"

Ezen, Gezi eylemleri nedeniyle Taksim ve civarında görevli olduğunu anlatarak, "Divan Oteli'nin önündeydik. Bir ara imdat sesleri duyduk. Müdürümüz Kayhan Şahan, ben ve diğer polis memuru Ahmet Yeşilkaya olay yerine gittik. İki grup birbirlerine saldırıyordu. Gezi eylemcileri masa üzerindeki eşyaları ve sandalyeleri atıyorlardı. Huzurdaki sanığın elinde pala vardı. Yanındakilerin elinde ise beyzbol sopasına benzer aletler vardı. Birbirlerine saldırıyorlardı. Ben elinde sopa olan kişileri engellemeye çalıştım. Müdürümüz de sanıkla ilgileniyordu. Bu arada müdürümüz elinden yaralandı. Arada kaldığımız için Gezi eylemcileri tarafından atılan sandalyelere maruz kaldık. Gezi eylemcilerinin doğrudan hedefi biz polisler değildik. Müdürümüzün yaralanması ve bulduğumuz bir fırsatta sanıkları olay yerinden uzaklaştırdık" dedi.

"SABRİ ÇELEBİ BİR EYLEMCİYİ BOĞAZINDAN YARALADI"

Tanık polisin "Olaylar sırasında bir gezi eylemcisinin Sabri Çelebi tarafından boğazından yaralandığını da gördüm" demesi üzerine Çelebi'nin avukatı Turan Öner tanığa "Sen olayı gördün mü?"diye sordu. Tanık polis "Şu an yüz kişiyi getirseniz, ben boğazından yaralanan o kişiyi teşhis edebilirim" dedi. Çelebi'nin avukatının , "Eylemciler polislere de saldırdı mı?" diye sorması üzerine tanık polis, "Bana doğrudan sanıklar tarafından ve Gezi eylemcileri tarafından bir saldırı olmadı. Ancak sanık Sabri Çelebi'nin müdürümüz Kayhan Şahan'a saldırdığına tanık oldum. Elinde palayı sürekli sağa sola sallıyordu" dedi.

SANIKTAN TANIK POLİSE: SENİN DHKPC'YLE BİR ALAKAN VAR MI?

Tanık polisin bu beyanı üzerine sanık Sabri Çelebi, tanık polise "Senin DHKPC'yle bir alakan var mı?" diye seslendi. Bu sözü duymayan mahkeme hakimi duruşmaya devam ederken, müşteki avukatı Hacer Yılmaz müdahale ederek, sanığın tanığa sarf ettiği sözün kayda geçmesini istedi. Hakimin 'ben duymadım' demesi üzerine duruşma salonunda tartışma çıktı.

DURUŞMADA TARTIŞMA ÇIKTI

Sanık avukatı, müşteki avukatına "Sen provakatörlük yapıyorsun", müşteki avukatı ise "Duruşmayı siz mi yönetiyorsunuz" dedi. Daha sonra söz alan sanık Sabri Çelebi, "Evet bu soruyu tanığa ben sordum" deyince tanığa sarf edilen söz tutanağa geçirildi. Tanık polis bunun üzerine "Şaka mı bu. Ben Rizeliyim. Polis memuruyum. DHKPC'li diyecek kadar düştünüz mü?" dedi.

Daha sonra taraf avukatlarının tüm tanıkların dinlenmesinin ardından beyanda bulunacaklarını belirtmesi üzerine duruşma Ekim ayına ertelendi.

İDDİANAMEDE SANIKLARIN 27 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

4 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede şüpheliler Sabri Çelebi, Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı ve Murat Ertik'in 'Kasten yaralama' ve 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 9 yıl 9 aydan, 27 yıla kadar hapsi talep ediliyor.