Van'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki karayolunda dün aralarında TIR'ların da bulunduğu 12 aracı ateşe veren PKK'lı teröristlerin, zırhlı askeri araca bombalı ve roketatarlı saldırısında 1'i binbaşı, 2'si astsubay 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

12 ARACI ATEŞE VERDİLER

PKK'lı teröristler Çaldıran- Doğubayazıt karayolunu saat 13.00 sıralarında kesti. Çaldıran'a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde araçları durduran teröristler sürücüleri indirdi. Teröristler, aralarında uluslararası nakliyat TIR'larının da bulunduğu 12 aracı ateşe verdi.

EL YAPIMI PATLAYICIYLA HAİN TUZAK

Olayın haber alınması üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edildi ve helikopter destekli operasyon başlatılırken, Çaldıran- Doğubayazıt kara yolu güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Saat 17.00 sıralarında bölgeye giden zırhlı askeri araçların geçişi sırasında teröristler yola önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından da roketatarla ateş açtı. Askerler de karşılık verince çatışma çıktı.

6 ŞEHİT

Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1'i binbaşı, 2'si astsubay 4 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralı askerden biri helikopterle hastaneye kaldırılırken şehit oldu. Yaralı askerlerden durumu ağır olan yaralı diğer askerin de şehit olmasıyla şehit sayısı 6'ya yükseldi. Yaralı 2 askerin tedavileri ise sürüyor.

TIP FAKÜLTESİNE KALDIRILDI

Yaralı askerlerin ilk tedavileri Van Asker Hastanesi'nde yapıldıktan sonra sevk edildikleri Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde devam ediyor.

OPERASYON BAŞLATILDI

Olay üzerine bölgeye çok sayıda asker sevk edilerek, teröristlerin etkisizi hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.


GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığı, Van'ın Çaldıran ilçesinde zırhlı aracın geçişi esnasında, önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, 6 askerin şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay açıklamasında, Van Çaldıran-Ağrı Doğubayazıt karayolunun bölücü terör örgütü mensupları tarafından kesilerek 10 TIR'ın yakılması olayına müdahale etmek maksadıyla saat 17.00'de bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında, önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, 6 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı bildirildi.

Hastaneye sevk edilen yaralıların tedavilerinin sürdüğü belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı sevk edilmiş, karadan ve havadan takviye birlikler ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."