Merkez Palandöken İlçesi Yunus Emre Mahallesi'nde 29 Ağustos gecesi meydana gelen doğalgaz patlaması sonucu 4 katlı apartmanın bodrum ve birinci katın duvarları tamamen yıkıldı. Şiddetli patlamada apartmanın bodrum katında oturan 33 yaşındaki Selçuk Abadan eşi 31 yaşındaki Betül Abadan ve çocukları 4 yaşındaki Cihat Abadan ile yoldan geçen Kemalettin Kağızmanlı, Abdulsamet Dal, Sarıgül Sezer yaralandı. Deprem etkisi yaratan patlamada çevredeki birçok binanın camı kırıldı. Yaralılardan 3'ü ayakta tedavilerinin ardından aynı gün taburcu edilirken, vücutlarının bir bölümü yanan Abadan ailesinin tedavileri Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezinde devam ediyor.

Patlamanın hemen ardından savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Apartmanda yaşayanlar elektrik, su ve dogalazı olmayan evlerini terk etti. 24 saat polis gözetiminde olan binaya kimse yaklaştırılmıyor.

EVİMİZE GİRMEK İSTİYORUZ

Apartmanın zemin katında oturan ve patlamada evinin tüm duvarları yıkılan Ümit Varan şunları söyledi:

"Patlama anında şans eseri evde yoktuk. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bilirkişilerin gelmesi bekleniyor. Evimin duvarlarını yaptıramıyorum. Eşyalarımız toz, toprak içinde kaldı. Yağmur yağdığında içim sızlıyor. Giyecek bir eşya dahi alamıyorum. Soruşturmanın biran evvel tamamlanıp evlerimize girmek istiyoruz. Artık akrabaların yanında değil evimizde kalmak istiyoruz. 24 saat burada nöbet tutan polise de yazık. Önce doğalgaz, daha sonrada yaşanan bu olaylar bizi perişan etti."

'BİLİRKİŞİ ÜCRETLERİ AZ'

Makine Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilcisi Prof. Dr. Kenan Yakut ise, "Otomobilinde LPG olan senede 2 yılda bir kontrol ettiriyor. Evinde doğalgazla ısınanlar ise böyle bir kaygı yaşamamakta. Patlama olayı ile ilgili savcılık bizden bilirkişi talep etti. Bilirkişi ücretleri az olduğu için güçlükle buluyoruz ve bu nedenle soruşturma uzayabiliyor" dedi.