İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde mülkiye başmüfettişleri ve polis başmüfettişlerinin yaptığı çalışmaların ardından, bu sabah 17 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde önceki dönemlerde görev yapan polis müdürlerinin de aralarında bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınanların 'resmi evrakta sahtecilik, darbeye teşebbüs, ve casusluk' iddialarıyla suçlandıkları öğrenildi.

OPERASYON YAPILAN 17 İL


Operasyon yapılan iller şöyle; İstanbul, Ankara, Afyon, Ağrı, Adıyaman, Ardahan, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kütahya, Muğla, Sivas, Şanlıurfa, Van, Zonguldak. 33 kişinin gözaltına alınmasının hedeflendiği operasyonlarda 1 kişinin de arandığı öğrenildi.

İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINANLAR


İstanbul'da gözaltına alınan şüpheliler önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında; '17 Aralık Operasyonu' sırasında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevinde bulunan Yakup Saygılı, Yakup Saygı'lının yardımcısı Yasin Topçu ile aynı şube de görev yapan teknik takip büro amir ve memurlarının bir kısmı var.

ÇAPKIN'IN YARDIMCILARI DA GÖZALTINDA


Ayrıca Hüseyin Çapkın'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde Organize ve Narkotik Suçlarla Mücadele şubelerinden sorumlu il emniyet müdür yardımcılığı görevi yapan Mahir Çakallı ile aynı dönemde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu il emniyet müdür yardımcılığını yapan Hamza Tosun da bulunuyor.

8 AYLIK İNCELEME SONRASINDA BAŞLATILDI

Soruşturmanın yaklaşık 8 aydır İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde inceleme yapan mülkiye ve polis baş müfettişlerinin çalışmaları sonucunda başlatıldığı öğrenildi. Operasyonun resmi evrakta sahtecilik, casusluk ve darbeye teşebbüs suçlamasıyla yapıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan bazıları üzerlerine Türkçe ve İngilizce "Sıfır" yazan siyah tişörtler giydi. Bu tişörtlerden giyen şüphelilerden birinin, "Biz zaten sıfırız, buradayız. Ama haram para sıfırlanmaz" diye bağırdı.

Gözaltına alınan polis: Hırsızdan korksak polis olmazdık!

İstanbul'da sabah saatlerinde, aralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski Mali Suçlarla Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu bazı polisler gözaltına alındı. Yakup Saygılı, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Saygılı, gazetecilere niçin gözaltına alındığını bilmediğini söyledi.

Sağlık kontrolüne götürülen bir emniyet mensubunun, "Hırsızdan korksak polis olmazdık be!" diye bağırması dikkat çekti. Emniyet mensubu polis aracına ağzı kapatılarak ve yaka paça bindirildi.