Çek Cumhuriyeti'nin en büyük ve Orta Avrupa turları ile gezilen ülkelerin en turistik şehri Prag'a kadar gelmişken arkadaşlarınıza hediye almadan dönmemelisiniz. Prag'a adım atar atmaz bu şehrin hediyelik cenneti olduğunu göreceksiniz. Prag turu boyunca karşınıza çıkacak ilginç hediyelik eşyalar karşısında şaşırabilirsiniz, şimdiden uyaralım. Avrupa'nın en ekonomik başkentleri arasında gösterilen Prag şehrinden uygun fiyata arkadaşlarınızı ve ailenizi sevindirecek hediyelik eşyalar bulmanız mümkün.

Özellikle Karl Köprüsü, Prag Kalesi ve eski şehir meydanlarında yoğunlaşan hediyelik eşya dükkanlarına girer girmez bu şehrin büyüsünü yansıtacak birçok hediyelik eşya bulacaksınız. Bunların arasından arkadaşlarınızın karakterine uygun olanı seçin ve güzelce paketleyin. Tatil dönüşü minik hatıralarınızı arkadaşlarınıza verdiğinizde onlar da en az Prag'ı görmüş kadar olacak. Prag'ın şirin hediyelik eşya dükkanlarından kendinize de ufak bir hediye almayı unutmayın.

  1. Biralı Kozmetik Ürünler

Prag şehrinin lezzetli birasını daha içecek olarak değil kozmetik olarak da kullanabilirsiniz. Evet, yanlış okumadınız! Bira içeren kozmetik ürünler Prag'ın en geleneksel hediyelik eşyalarının başında geliyor. Hatta bu ürünler arasında en popüler olanı biralı duş jeli ve banyo köpüğü. Merak etmeyin, biralı duş jeliyle yıkandığınızda bira gibi kokmuyorsunuz, içindeki bitki özleri ve birçok B vitamini sayesinde cildinizi besleyen bu ürünler kullananlar tarafından çok seviliyor. Siz de Prag'dan arkadaşlarınıza biralı el kremi veya duş jeli alarak onları şaşırtabilir ve Prag'a dair eğlenceli anlarınızı en iyi şekilde ifade edebilirsiniz.

  1. Bez Bebekler

Prag alışveriş turundakarşınıza birçok bez bebek çıkacak. Çek Cumhuriyeti'nin yöresel desenlerinden oluşan bu bez bebekler çocuk yaşlı demeden herkesin favorisi haline geliyor. Sadece çocuklara değil, dekorasyona düşkün arkadaşlarınıza da Prag temalı bez bebeklerden hediye alabilirsiniz. Prag'da satılan bez bebekler el yapımı olduğu için bu çocuklar ve bebekler için de uygundur. Prag şehir meydanında göreceğiniz küçük stantlarda satılan bez bebekler çocukların ilgisini ilk andan itibaren çekecek. Ailecek çıktığınız tatili çocuklarınızın ömür boyu hatırlaması için bez bebeklerden alabilirsiniz.

  1. Lal Taşı

Çek Cumhuriyeti topraklarında çıkan ve burada işlenen lal taşı turistlerin en sevdiği aksesuarlardan oluyor. Lal taşından yapılan küpeler ve kolyeler Prag'ın simgesi haline gelmiş durumda. Siz de Prag gezinizden buralara ait bir mücevher almak isterseniz lal taşını tercih etmelisiniz. Lal taşı diğer taşlara göre daha ekonomik olduğundan Prag'da her bütçeye uygun bir aksesuar bulmak mümkün. Prag'da gittiğiniz kuyumculardan mücevher alırken mutlaka sertifikası olup olmadığına sormalısınız. Özellikle turistik yerlerde sahte taşlar satılabiliyor. Sertifikası olan ürünlerle daha güvenilir bir alışveriş yapabilirsiniz. Prag dönüşü sevdiklerinize lal taşından yapılan küpe veya yüzük hediye ederek onları şaştırabilirsiniz.

  1. Kristal Kadehler

Prag eski şehir meydanında birçok mutfak eşyası satan mağaza göreceksiniz. Eğer kristal kadeh, küllük gibi eşyalara düşkünseniz Prag sizin hediyelik cennetiniz olabilir. Çek cumhuriyeti kristal üretiminin en yoğun yapıldığı ülkelerden biri. Özellikle ince kristal camlardan oluşan kadehler bu şehrin simgesi haline geliyor. Mutfak eşyası seven arkadaşlarınıza Prag'dan ne alınırdiye sorarsanız aklımıza ilk olarak kristal kadeh seti gelir. Kristal kadehleri yolculuk öncesi valizinize yerleştirirken iyice sararak güvence altına almanızı öneriyoruz. Dekoratif kristal kadehleri her kullandığınızda aklınıza Prag'daki eğlenceli anılarınız gelecek.

  1. Bitki Çayları

Prag halkı çaya oldukça düşkün. Prag gezinizde dinlenmek ve lezzetli bir çay içmek için birçok çay evi bulabilirsiniz. Kafe tabelalarında čajovny kelimesini gördüğünüz an içeri girmekten çekinmeyin. Bu çay evlerinde hem sıcacık çaylar demleniyor hem de bu çayların satışı yapılıyor. Çaya düşkün arkadaşlarınıza Prag'ın lezzetli bitki çaylarından minik paketler alabilirsiniz. Çayları deneyerek alabileceğiniz bu tarz kafelerde mutlaka damak zevkinize uygun çaylar bulacaksınız. Prag'da çay kültürü en az Türkiye'deki kadar geniş. Prag halkı yemekten sonra hatta bazen yemekle beraber çay içmeyi çok seviyor. Siz de Prag geziniz boyunca restoranlarda farklı bitki çaylarını deneyerek Prag halkının yaşam stilini yakından tanıyabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti'nde siyah çay yerine daha çok bitki çayı tüketiliyor.

  1. Tahta Oyuncaklar
     

Prag'da gezilecek yerler listesinin başında gelen Karl Köprüsü'nde karşınıza bir sürü tahta oyuncak çıkacak. Özellikle Noel zamanı yaygın olan tahta oyuncaklar çocuklara verilecek en güzel hediyelerin başında geliyor. Siz de Prag gezinizde çocuklarınızı sevindirmek için tahta bebekler, tahta tren veya tahta kale gibi hediyeler alabilirsiniz.