Olay Rize'nin Güneyce Köyü'nde bugün saat 14.45 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre yoldan geçen plakasız bir araçta bulunan iki kişi, Güneyce Kıraathane'sine otomatik silahla ateş açtı. Saldırıda 43 yaşındaki Yaşar Akyıldız ile 65 yaşındaki Abdullah Özkan hayatını kaybetti. Orhan Algül, Cemal Oğuz, Şahin Akyıldız, Hasan Akay ve Güneyce Cami müezzini İhsan Bayraktar da yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Öte yandan saldırıda kullanılan araç, Trabzon'ın Of ilçesi yakınında yakılmış olarak bulundu. Saldırganların kimlikleri ise belirlenemedi.

Bu arada, hayatını kaybeden Yaşar Akyıldız ile bazı kişiler arasında yol yapımı nedeniyle sorun yaşandığı ve Akyıldız’ın birkaç gün önce Jandarmaya konuyla ilgili şikayette bulunduğu öğrenildi.

YARALI SAYISI 8 OLDU

Rize Valiliği, İkizdere İlçesi Güneyce Köyü'nde kahvehanenin silahla taranması olayında yararlı sayısının 8 olduğunu açıkladı. Açıklamada, olayda Ahmet Şahin, Cemal Oğuz, Orhan Algül, Fatih Işık, İhsan Albayrak, Hüseyin Yılmaz, Hasan Akay ve Hızır Çakır'ın yaralandığı; yaralılardan Ahmet Şahin ile Cemal Oğuz'un sağlık durumlarının ağır olduğu belirtildi.