Rize sel felaketi ile karşı  karşıya kaldı. Gece 03.00 sıralarında Pazar İlçesi'ne bağlı Aktaş Köyü'nde bir heyelan meydana geldi. Heyelanda 60 yaşındaki Ümmiye Doğan ve eşi 61 yaşındaki Kemal Doğan'ın oturduğu ev toprak altında kaldı. Komşuların haber vermesi ile olay yerine AFAD ekipleri geldi. Ekipler, Doğan çiftinin cesetlerini çıkardı.

Hayatını kaybeden çiftin, çay toplamak için İstanbul'dan geldiği ve geri İstanbul'a dönmek için hazırlık yaptıkları öğrenildi.


KARDEŞİ GÖZYAŞI DÖKTÜ

Heyelanda ağabeyini kaybeden Fatma Doğan, sabaha karşı büyük bir gürültü ile uyandıklarını belirterek, "Yardım çığlıkları attık. İlk anda sesimizi duyan olmadı. Büyük bir felaket yaşadık. Annem babam yoktu. Hayattaki tek yakınım ağabeyimdi. Kimsem kalmadı, yalnız kaldım" diyerek gözyaşı döktü. Doğan çiftinin komşuları da, gece boyu devam eden şiddetli yağış nedeniyle yamacın büyük bir gürültü ile koptuğunu ve evin toprak altında kaldığını anlattı.

Yaklaşık 30 yıllık evli olan ve çocukları bulunmayan Ümmiye ve Kemal Doğan çiftinin cesetleri otopsi için Kaçkar Bölge Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Çiftin cenazesi yarın kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.