Oyunların kralı, kralların oyunu diye bahsedilen satranç 2005 yılından itibaren seçmeli ders olarak da okullara girmiş durumda. Satranç oynayan çocukların dikkatleri artıyor, analiz becerileri gelişiyor. Önlerine gelen çeşitli problemleri soğukkanlı biçinde değerlendirip çözmeye çalışıyorlar. Yine bu sayede çocuklar bilgisayar oyunlarının monotonluğudan uzaklaşarak sosyalleşme imkanı da bulabiliyorlar. Çeşitli bilimsel araştırmalara göre satranç oynayan çocukların analitik yetenekleri oynamayanlara göre daha ileri olmakta.

Satranç Okulu 2000 yılından itibaren satranç eğitimi üzerine eğitim veren bir site. İçerisinde her seviyeye yönelik dersler, eğitici makaleler ve röportajlar bulunmakta. Ayrıca sitede bilgisayara karşı ve canlı olarak da satranç oynayabilirsiniz. Çeşitli satranç programlarını ücretsiz olarak indirebileceğiniz site de soru çözebileceğiniz bölüm de bulunmakta. İter 1-2-3 hamlede mat ister kombinezon çözün. FM Selim Gürcan tarafından hazırlanan flaş eğitim videoları en değerli kaynaklardan. Pek çok değişik konudaki anlatımı Türkçe ve interaktif olarak takip edebilirsiniz.

Satranç turnuvalarına hazırlanmak istiyorsanız 109 değişik eğitim cd'sine, kitaplara ve okul satranç takımlarına Satranç Okulu Marketi'nden ulaşabilirsiniz. Onlarca değişik takım çeşitli boyutlarda mevcut. Ayrıca satranç eğitim panolarına (askılı, ayaklı ve sarılabilir) satranç saatlerine ve değişik seviyelere yönelik kitaplara da ulaşabilirsiniz. El yapımı şimşir satranç takımları da Staunton Model olarak üretiliyor. Şah yükseklikleri 85, 95, 105 mm. Okullar ve kurumlar tarafından tercih edilen Bahçe Satrancı Taşları iki tür olarak satışa sunuluyor; şah yükseklikleri 85 ve 45 cm. %15 katkılı moplan plastikten üretilen taşlar darbeye karşı dirençli ve kırılmazdır. Bu ürünleri alanlara ayrıca eğitim cd seti de hediye edilmekte. Yine aynı adreste zeka gelişimine yönelik kitaplar ve oyuncaklar da bulunmakta. Tüm bu ürünlere hızlı kargo ve uygun fiyatla ulaşabilirsiniz.