Türkiye genelinde yapılan Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) öğretmen Aynur Özdemir ve mali müşavir Sait Özdemir'in, Cumhuriyet İlköğretim Okulu mezunu 14 yaşındaki oğulları Boran Yaşar Özdemir de, Bodrum Anadolu Lisesi 5 numaralı salonda 15'inci sırada girdi. Özdemir, hiçbir sorun yaşanmadan sınavını tamamladı. 12 Temmuz'da sınav sonuçları açıklandığında Özdemir Ailesi, çocuklarının ismini göremeyince şok oldu. Baba Sait Özdemir, oğlunun sonucunu göremeyince şaşkına döndüğünü belirterek, "Sonuçları görmek için internet sayfasına girdiğimizde oğlumun sonucunun açıklanmadığı gibi bir de 'Sınavınız iptal edilmiştir' uyarısı ile karşılaştık. Hemen oğlumla konuşarak sınavda bir sorun yaşayıp yaşamadığını sordum. Boran da, her şeyin normal geçtiğini ve hiçbir sorun yaşamadığı söyledi. Sistemde görünen açıklama daha sonra tekrar değişti ve Boran'ın, kimlik numarası ve şifresini girdiğimizde de 'TC kimlik numaranızı ve şifrenizi hatalı girdiniz' yönünde bir uyarı vermeye başladı. Bunun üzerine neden böyle olduğunu anlayabilmek için Alo 147 Bilgilendirme hattını aradık. Burada konuştuğumuz kişiler, Boran'ın sınava girdiğini, ancak cevap kağıdının merkeze ulaşmadığını söyledi. Oğlumuzun cevap kağıdı bir şekilde kayboldu ve değerlendirmesi yapılamadı. Tüm mezun öğrenciler, okul seçerken biz hala sınav sonucu peşinde koşuyoruz" dedi.

Ankara'ya kadar gitti
Oğlunun sınav sonucuyla ilgili net bir açıklama alabilmek için, Ankara'ya giderek araştırma yaptığını söyleyen Sait Özdemir, "Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne başvurdum. Buradan aldığım yanıt değişmedi. Oğlunuz sınava girdi, fakat cevap kağıdı merkeze ulaşmadı. Bu nedenle bir dilekçe yazarak başvuru da bulunmamızı istediler. Oğlumun sınav cevap kağıdının kaybolması ile ilgili durum tespiti ve çözüm yolunun en kısa sürede tarafımıza bildirmesi konusunda hazırladığım dilekçeyi verdim. Dilekçeden çıkacak sonucu bekliyoruz. Avukatımla ayrıca pazartesi günü ilgili kuruma sorunun tercih süresine kadar çözülmesi konusunda ihtarname göndereceğiz. Cumhuriyet Savcılığı'na da şikayette bulunarak, yasal haklarımızı kullanacağız" diye konuştu.

Psikolojimiz bozuldu
Anne Aynur Özdemir ise sonuçları gördüklerinden beri ailecek psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, "Çocuğumuzun geleceği ile oynuyorlar. Üniversiteye giriş sınavı değil ki gelecek yıl tekrar girsin. 14 yaşındaki çocuk ne yapacak. SBS sınavına 1 kere girebiliyor. Başarılı bir çocuk, 6'ncı sınıfta 461.95 puan, 7'nci sınıfta 431.46 puan aldı. Açık öğretime yada neden özel okula göndereyim. İmkanlarımız dahilinde devlet okuluna gidebilecekken. Bunun sorumluluğu kime ait. Bu sorunun bir an önce çözülmesi ve cevap kağıdının bulunmasını istiyoruz" dedi.

İlköğretimini başarı belgesi ve takdir belgeleri alarak tamamlayan Boran Yaşar Özdemir, yaşananları şaşkınlık içinde takip ettiğini belirterek, "Sınavda hiçbir sorunda yaşamadım. Sorun yaşasam tutanaklarla tespit edilirdi. Sınav sonunda sınava girdiğime dair listeye imza atmam istendi, imzamı attım ve sınavdan çıktım. Sınavımda başarılı geçmişti. Umutluydum. İzmir'de iyi bir Anadolu Lisesi'nde okumayı hedefliyordum. Şimdi ise ne olacak bilmiyorum" dedi.