Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Prof. Dr. Özer Sencar, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde partilerin oy oranlarının değişmeyeceğini, bir kez daha koalisyon zorunluluğunun doğacağını iddia etti. Ağustos ayında tamamlanan araştırmaya göre HDP'nin oy oranını artırdığını da söyleyen Sencar, AK Parti'ye daha önce oy vermiş; ancak kızgınlık duygusuyla 7 Haziran'da sandığa gitmemiş seçmenin, yeniden AK Parti'ye oy vermeyi düşündüğünü kaydetti.
 
Özer Sencar, CNN Türk'te Metropoll'ün Ağustos ayı kamuoyu araştırma sonuçlarını açıkladı. 7 Haziran seçimlerinin hemen sonrası yaptıkları araştırmada AK Parti'nin oy oranının yüzde 41,7 olduğunu, Ağustos ayındaki oy oranının da aynı çıktığını söyleyen Sencar, bu iki aylık süreçte yaşanan gelişmelerin AK Parti'nin oy oranını değiştirmediğini ifade etti. Araştırmaya göre CHP'de küçük bir artışın olduğunu, MHP'de ise yine istatistiksel olarak anlamlı olmayan bir düşüşün yaşandığını kaydeden Sencar, HDP'nin oy oranında ise büyük bir sıçrama olduğunu söyledi.

KÜSKÜNLERİN TERCİHİ YİNE AK PARTİ
 
AK Parti'ye 2011 seçimlerinde oy vermiş; ancak 7 Haziran seçimlerinde partisine olan kızgınlığı nedeniyle sandığa gitmemiş seçmenin, yeniden AK Parti'yi tercih ettiğini söyleyen Sencar, bu seçmenin AK Parti'ye verilen dersi yeterli bulduğunu kaydetti. HDP'nin oy oranındaki artışın protesto oylardan kaynaklandığını da ileri süren Sencar şöyle konuştu;
 
"Şimdi 7 Haziran'da birisi 13 birisi de 16 oy almalarına rağmen, MHP ve HDP'nin milletvekili sayıları eşitti. Bunun sebebi HDP'nin Doğu ve Güneydoğu'da oyları süpürmesiydi, milletvekillerinin neredeyse tamamını almasıydı. Araştırmada HDP'nin bölgesel üstünlüğünden dolayı, oyu MHP'den düşük olmasına rağmen milletvekili sayısı yükselmiştir. HDP'nin 1,5 bir oy artışı HDP'ye daha fazla milletvekili getirirken, sandıkta oy oranı itibariyle dördüncü parti olmasına rağmen milletvekili sayısı itibariyle parlemantonun üçüncü partisi konumuna yükseltmektedir.


"KOALİSYON KURULACAK"
 
Seçimden sonra bir koalisyon hükümeti kurulacağını düşünüyorum, kurulmasına izin verilirse birileri buna engel olmassa. Mesala diyelim ki AK Parti ile CHP arasında bir koalisyon kurulursa, ana muhalefet partisi HDP olacak MHP değil."