Samsun'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece ilerleyen saatlerde şiddetini artıran sağanak yağmur sele neden oldu. Mert Nehri'nin taşması sonucu Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarında 4'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. Derbent mevkiinde bulunan Petrol Dolum Tesisi yakınlarında da 1 kişi hayatını kaybetti. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 oldu. AFAD tarafından yapılan açıklamada ise 2 vatandaş için kayıp ihbarı yapıldı. İlerleyen saatlerde kayıp vatandaşların da hayatını kaybettiği açıklandı. Samsun'da ölü sayısı 8'e yükseldi.

Sel suları nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalırken bölgede iş makinelerinin çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Samsun'da gece boyunca yağan sağanak yağmur sabah saatlerinde etkisini yitirdi.


AFAD: GENELKURMAY'DAN 3 ARAMA HELİKOPTERİ GÖNDERİLDİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Samsun'daki sel felaketi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan gönderilen 3 helikopterin de arama kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtilen açıklama şöyle:

"Samsun ili Asarcık yolu Yılanlıdere mevkii Gürgentepe, Adatepe Muratlı köyü, Kaşyayla köyü ile il genelinde yoğun yağış sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Samsun il genelinde mahsur kalan vatandaşlarımızı arama-kurtarma çalışmaları yürütülmektedir. AFAD Başkanlığı'nca bölgeye; Genelkurmay Başkanlığı'na ait 3 arama kurtarma helikopteri, Sağlık Bakanlığı'ndan 8 personel, 3 ambulans, Ankara, Amasya, Çorum, Ordu ve Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri'nden 50 personel, 3 dalgıç, 19 motopomp, 4 bot, 1 arama-kurtarma köpeği ve 23 araç gönderilmiştir."

DÜĞÜN DÖNÜŞÜ SELE KAPILDILAR

Samsun'da selde hayatını kaybeden 36 yaşındaki Emine Bütüner ile çocukları Berkay ile Miranur Bütüner'in cesetlerinin bulunması, bir dramı da ortaya çıkardı. Bütüner ailesinin Çarşamba İlçesi'nden düğünden Samsun'a döndükleri sırada Derbent mevkiinde otomobillerinin sel sularına kapıldığı belirlendi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde memur olarak çalışan 40 yaşındaki Murat Bütüner, araçtan yaralı olarak kurtarılıp,  Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi altına alınırken, sele kapılan eşi ve 2 çocuğunun cesetleri ise daha sonra bulundu.

SEL GELİYOR SÖYLENTİSİ PANİK YARATTI


Bu arada selin en fazla etkili olduğu Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde çıkan söylenti de halkı paniğe sürükledi. Mert Irmağı üzerindeki sulama göletinin kapaklarının çöktüğü söylenince mahalle sakinleri kaçışmaya başladı.

Bölgedeki polisler, kapakların çökmediği  belirterek halktan paniğe kapılmamalarını istedi. Ancak, uyarılara rağmen vatandaşlar arabalarına binerek kent merkezine gitti. Bazıları da apartmanların üst katlarına çıktı.

APARTMAN KAPICISI ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE ÖLDÜ

Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarındaki apartmanın zemin katında oğulları 16 yaşındaki Mücahit ve 9 yaşındaki Bedirhan Yazıcı ile birlikte boğularak hayatını kaybeden 40 yaşındaki Kenan Yazıcı'nın kapıcı olduğu ortaya çıktı. Dalgıçlar baba ve çocuklarının cesetlerini dairenin giriş kapısının yanında buldu.

Eşinden ayrı yaşayan Selma Yazıcı olayı öğrenince koşup geldi. Çocuklarının boğulduğu daireye girmek için kendisini sulara atmaya kalkışan Selma Yazıcı'yı görevliler güçlükle engelledi.

ÖLÜ SAYISI 9'A ÇIKTI


Samsun'da dün gece yarısı başlayıp sabaha kadar devam eden şiddetli yağışta oluşan sellerde ölenlerin sayısı 9'a çıktı. Hurdacılık yapan 60 yaşındaki Mehmet Yaylacıoğlu'nun cesedi, iki kapıcı dairesinde 5 kişinin öldüğü TOKİ konutlarına yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta ırmak kenarında bulundu.  Evli ve 2 çocuk babası Yaylacıoğlu'nun gece sele kapılıp boğulduğu belirtildi.