Silopi Yenişehir İlkokulu'na dün akşam saatlerinde giren yüzleri kapalı 3 kişi, öğretmenler odasını ateşe vererek, kantini talan etti. Okulun tek güvenlik kamerası yaşanan olayları saniye saniye kaydetti. Güvenlik kamerası görüntülerinde, pencereleri kırarak içeri kişiler, 2'nci katta bulunan okul kantininin kapı ve camlarını kırarak içerideki eşyaları yerlere savurdu. Daha sonra kantinde bulunan koltukları ateşe veren bu kişilerden biri, bu kez kantinin karşısında bulunan öğretmenler odasına yöneldiği görülüyor. İçeride kanepe ve koltukları ateşe veren saldırganlar, daha sonra okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünü kırıp yere atarak hızla olay yerinden uzaklaştıkları görülüyor.

Olay yerine gelen polis, okul kantini ve öğretmenler odasında parmak izi ve delil topladı. Okulda meydana gelen zararın yaklaşık 60 bin lira civarında olduğu belirtildi.

Öte yandan dün akşam bunlar yaşanırken, Habur Sınır Kapısı’na giden uluslararası İpek Yolu'nda gece geç saatlerde bir grup YDG-H üyesi, yolu trafiğe kapattı. Kapanan yolda uzun TIR kuyrukları oluştu. Göstericiler TIR şoförlerinden korna çalmalarını isteyerek geçişlerine bu şekilde izin verdi. TIR ve araçların korna gürültüsü yaklaşık yarım saat boyunca kent merkezinde duyuldu. Emniyet birimlerinin gelmesi ile birlikte göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.