2 bin 61 konut, 248 işyeri ve 431 ahırın ağır hasarlı olduğu Simav'da, kiralık işyeri sıkıntısı başladı. İçerisinde oturulabilecek kiralık işyeri sayısı azalınca, sağlam yapıların fiyatlarının yükseldiği görüldü. Deprem öncesi semtlere göre 150 ile 200 lira arasında değişen kira bedelleri, deprem sonrası neredeyse iki katına çıktı.
Ayakkabı satıcısı İbrahim Abul, "Esnafın işi zorlaştı. Hasarsız işyeri bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Bulduğumuz işyerlerinin kiraları da çok yüksek. Allah yardımcımız olsun" dedi.
Beyaz eşya ve dayanıklı tüketim mamulleri satan Şener Gün, "Esnaf şu anda depremden dolayı çok sıkıntılı.Dükkan kiraları fahiş fiyatta. Bir an önce devletten yıkılan yerlere destek olup yeniden dükkan yapma kolaylığını sağlamasını bekliyoruz" diye konuştu
Tuhafiyeci Gürsel Arıgümüş, "Depremden dolayı kiralar çok arttı. Hasar gören dükkanlarımızı bulunduğu yerden taşımak zorundayız. Bulduğumuz dükkanların kirası ateş pahası. İşler de depremden dolayı çok durgun. Bu arada dükkan sahipleri de fırsat düşkünlüğü yaparak kiraları fahiş fiyata çıkarıyorlar. Esnaflar olarak dükkan sahiplerinin insafına terk edildik" dedi.
Belediye Başkanı Kasım Karahan ise işyeri ve ev sahiplerinden kira fiyatlarında daha anlayışlı olmalarını istedi. Başkan Karahan, "TOKİ Muradınlar Mahallesi'nde konutları ağır hasarlı vatandaşlar için 928 kalıcı konutun yanı sıra 8 de işyeri yaptı. Hak sahipleri binalarına taşındı. Dükkan sahiplerinin de kısa sürede afet bölgesindeki dükkanlarına taşınmasını bekliyoruz. Ancak 8 işyeri çok yetersiz. Dükkan sahibi hemşehrilerimden depremi fırsata dönüştürmemelerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.